ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Κοινωνία, Τρίκαλα

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν Δήμος Τρικκαίων και Εθελοντές Τρικάλων για τους πληγέντες Δήμους

Άμεσα κινητοποιούνται ο Δήμος Τρικκαίων και οι Εθελοντές Τρικάλων, για να προσφέρουν βοήθεια σε κατοίκους των Δήμων που επλήγησαν από τον «Ιανό».

1. Η συνδρομή στο χωριό των Μ. Καλυβίων του Δήμου Τρικκαίων, που επλήγη σε μικρότερο βαθμό, ξεκίνησε ήδη.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τομέα Α, Βασίλης Κρανιάς, σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο για τον εθελοντισμό, Μιχ. Λάππα, γνωστοποιούν τη δυνατότητα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, νερό κ.α.) σε κατοίκους που πιθανώς αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όποιος/α κάτοικος επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί στον κ. Κρανιά.
2. Από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινά η συγκέντρωση ειδών  για τους κατοίκους των πληγέντων Δήμων, σε όλη τη Θεσσαλία και όπου αλλού παραστεί ανάγκη.
3. Η συγκέντρωση ειδών θα γίνεται κάθε μέρα, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020, στον χώρο του Ε ΚΑΠΗ (έναντι ΔΕΗ), τις ώρες 09:00 – 13:00 και 17:30 – 21:00.
4. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, είναι κατά προτεραιότητα:
– εμφιαλωμένα νερά
– τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, όσπρια, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, δημητριακά, λάδι, καφές, ζάχαρη, πελτέδες, αλάτι)
-είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, σφουγγάρια, σαπούνια, ξυραφάκια, αφρός ξυρίσματος, χτένες ωτοκαθαριστικά, χαρτιά υγείας, αποσμητικά roll on)
-κλινοσκεπάσματα
– πετσέτες προσώπου, σώματος
-πάνες μωρουδιακές και ενηλίκων
– μωρομάντηλα γάλα και κρέμες για μωρά
– είδη καθαρισμού (καθαριστικά πατώματος, καθαριστικά τζαμιών, χλωρίνη, υγρό πιάτων).
5. Συγκεντρώσεις ειδών γίνονται και στις κοινότητες του Δήμου. Όποιοι/επιθυμούν, θα συνεννοούνται με τον/την πρόεδρο κάθε χωριού.
Ο Δήμος Τρικκαίων και οι Εθελοντές Τρικάλων απευθύνονται στους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές, στο αίσθημα αλληλεγγύης, φιλίας και στη βοήθεια που πάντα απλόχερα προσφέρουν σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ειδών, θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας από τους πολίτες με τη χρήση μάσκας, ενώ στον χώρο του ΚΑΠΗ θα υπάρχουν αντισηπτικό και γάντια.

Previous ArticleNext Article