ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Κατεδαφιστέο το Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Κατεδαφιστέο κρίθηκε το Κέντρο Υγείας Μουζακίου και πλέον αναζητείται ο χώρος που θα κατασκευαστεί το νέο, με την Δημοτική Αρχή Μουζακίου να προσανατολίζεται στην εξεύρεση κατάλληλου Δημοτικού χώρου για να το φιλοξενήσει.
Την δεδομένη στιγμή τα στελέχη του Κ.Υ., παρουσία αρμοδίου μηχανικού, απομακρύνουν μηχανήματα και υλικό που υπάρχει στο κατεστραμμένο κτίριο και το μεταφέρουν στην μαθητική εστία, μέρος της οποίας έχει παραχωρηθεί για την προσωρινή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας.
Εδώ και λίγες ημέρες γίνονται δεκτά περιστατικά και υπάρχει μία ομαλοποίηση των περισσότερων και βασικότερων τομέων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στο KarditsaLive.Net η διευθύντρια του Κ.Υ. Μουζακίου κ. Βάσω Τζούνα που τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη και κάθε μέρα που περνάει η λειτουργική εικόνα βελτιώνεται.
Φύγαμε, επισήμανε, από ένα χώρο μεγαλύτερο των 1.100 τετραγωνικών και φιλοξενούμαστε σε ένα αρκετό μικρότερο, στον οποίο καλούμαστε να προσαρμοστούμε. Δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Άλλωστε το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να μην μειονεκτήσουμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και αυτό το επιτυγχάνουμε. Από κει και πέρα συνέχισε, όταν με βάση τις ανάγκες γίνει η κατανομή του χώρου που μας έχει διατεθεί, θα υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση. Κάθε μέρα όμως, βήμα-βήμα, συμπλήρωσε, τα πράγματα γίνονται καλύτερα.
Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση διευκρίνισε ότι επιπλέον χώρος θα διευκόλυνε την δουλειά όλων αλλά από τη στιγμή που αυτός υπάρχει και με δεδομένες τις συνθήκες που δημιούργησε η πλημμύρα, θα υπάρξει προσαρμογή μέχρι το Κ.Υ. Μουζακίου να αποκτήσει τον δικό του χώρο.
Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για μία σύγχρονων προδιαγραφών μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας, που θα είναι έτοιμη σύντομα και  που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων μίας μεγάλης περιοχής του νομού που έχει το Κ.Υ. Μουζακίου στην ευθύνη του.
Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης με τον οποίο επίσης μιλήσαμε για το θέμα, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις και προγραμματισμός ενεργειών για να ελευθερωθεί δημοτικός χώρος, κατάλληλος για να στεγάσει το Κέντρο Υγείας.
Δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος για το σημείο αλλά άφησε να εννοηθεί πως οι διαδικασίες προβλέπουν αλλαγή χρήσης γης και ανταλλαγή χώρων με την 5η ΥΠΕ, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη εργασιών κατασκευής του νέου κτιρίου.

KarditsaLive.Net

Previous ArticleNext Article