Ειδήσεις, Κόσμος

Τρόμος στη Γαλλία: Τουλάχιστον δύο πολίτες αποκεφαλίστηκαν μέσα σε εκκλησία – Πληροφορίες και για τρίτο νεκρό

Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Νίκαια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM. Η επίθεση σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της πόλης και ο δράστης έχει συλληφθεί. Αστυνομική πηγή ανέφερε πως μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας. Για αποκεφαλισμό έκανε λόγο και η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση και εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση.Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία ακόμη δεν έχει συνέλθει από τον αποκεφαλισμό από Τσετσενικής καταγωγής 18χρονο του εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί, επειδή κατά την διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης έδειξε στους μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ, που θεωρήθηκαν υβριστικά. Η αποτρόπαιη πράξη οδήγησε σε έναν πύρινο λόγο του Εμανουέλ Μακρόν κατά τον επικήδειο του αδικοχαμένου εκπαιδευτικού.

Ο Γάλλος πρόεδρος, αφού απένειμε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής μετά θάνατον στον Πατί, κατήγγειλε “την ολέθρια συνωμοσία” και “το μίσος προς τον άλλο”, θύμα του οποίου ήταν ο καθηγητής Ιστορίας- Γεωγραφίας, που φονεύθηκε σε ηλικία 47 ετών “διότι ενσάρκωνε τη Δημοκρατία”. “(Ο Σαμιέλ Πατί δολοφονήθηκε) διότι οι ισλαμιστές θέλουν να μας κλέψουν το μέλλον μας και γνωρίζουν ότι με τους ήσυχους ήρωες όπως αυτόν, δεν θα το πάρουν ποτέ”, υπογράμμισε ο Μακρόν. Οι αναφορές αυτές του Μακρόν για την ελευθερία έκφρασης στη Γαλλία προκάλεσαν την οργή του Ερντογάν, που έφτασε στο σημείο να εκστομίσει πως ο Γάλλος Πρόεδρος «χρειάζεται ψυχοθεραπεία», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Previous ArticleNext Article