ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

BOΛΟΣ. Έρχονται αμερικανικά Apache και Blackhawk

Τους επόμενους μήνες οι κάτοικοι του Βόλου θα δουν μεγάλους σχηματισμούς από αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64E και Blackhawk. Όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Στρατιά Ευρώπης, προσωπικό και μέσα από το 1ο Τάγμα Ελικοπτέρων την 101η Ταξιαρχίας Επιθετικών Ελικοπτέρων και την 101η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία πρόκειται να εγκατασταθούν στο Στεφανοβίκειο, την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.
Πέρυσι είχε έρθει η 3rd CAB των ΗΠΑ, και για σχεδόν 7 μήνες πήραν μέρος σε από κοινού ασκήσεις με εντυπωσιακότερη όλων την άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας
Συνολικά, οι Αμερικανοί θα βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους για 9 μήνες, με κύριο αντικείμενό τους την συνεργασία με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Τα ελληνικά Apache, Chinook, Huey και τα Kiowa θα κληθούν μαζί με τα στελέχη της 101st CAB, με Apache και Black Hawk, να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο των από κοινού επιχειρήσεων που μπορούν να φέρουν σε πέρας στο πεδίο των μαχών.
Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού δείχνει όχι μόνο το υψηλό επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και το πόσο οι ΗΠΑ υπολογίζουν την χώρα μας ως στρατηγικό εταίρο και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

enikos.gr

Previous ArticleNext Article