top, Μουσεία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα αποκτούν Διαχρονικό Μουσείο και Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας

Ο Δήμος έχει ήδη έρθει σε επαφή με επιστημονικούς συλλόγους της περιοχής, με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Λόφος Προφήτη Ηλία

Η κοινή πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Τρικκαίων περιλαμβάνει ένα τρίτο, πολύ σημαντικό έργο: Την αξιοποίηση του λόφου του Προφήτη Ηλία.
Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων έχει παρουσιάσει μελέτη, που αναδομεί ολόκληρη την περιοχή, με ένα έργο πνοής για την επόμενη δεκαετία. Η «Αξιοποίηση, ανάδειξη & προστασία του Λόφου Προφήτη Ηλία και διασύνδεσής του με τις λειτουργίες της πόλης» συνδέει τις νέες δομές και χρήσεις στον λόφο με τα δύο Μουσεία, δημιουργώντας έναν πολυχώρο αναψυχής, ιστορίας, πολιτισμού, τεχνολογίας, γαστρονομίας, ανάδειξης τοπικής χλωρίδας και πανίδας.

 Ουσιαστικά, ο χώρος του πρ. Στρατοπέδου Πούλιου θα αποτελέσει τη δυτική είσοδο στον λόφο του Προφήτη Ηλία, με δράσεις, όπως
 – Εναλλακτική συγκοινωνιακή προσέγγιση του λόφου
– Διαμόρφωση και σήμανση μονοπατιών και σημείων στάσης και θέασης
– Δημιουργία πάρκου ενδημικής χλωρίδας και πανίδας
– Δημιουργία Χώρου Ανάδειξης & Προώθησης της Τοπικής Γαστρονομίας|
– Δημιουργία χώρου εναλλακτικών δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη φύση

– Δημιουργία θεματικής παιδικής χαράς «Κιβωτός του Νώε», εντός του οριοθετημένου χώρου του Ζωολογικού Κήπου.

– Εκπαιδευτική Οικολογική Διαδρομή «Μαθαίνω το δάσος μου!»

–Διαδρομή Ιστορίας και Πολιτισμού, και πλήθος άλλων παρεμβάσεων

Νηπιαγωγείο

Μια ακόμη ουσιαστική παρέμβαση, αφορά στην κατασκευή Νηπιαγωγείου. Το υπάρχον 20ο, στην οδό Ελληνικού Στρατού, θα «μετακομίσει» σε σημείο του προς ενοικίαση χώρου, ενώ θα πρωτοτυπεί, καθώς θα κατασκευαστεί ως βιοκλιματικό.

Η πρόταση

Ολόκληρη η πρόταση έχει τίτλο για την «Αξιοποίηση των Κτηριακών Εγκαταστάσεων & του Περιβάλλοντος Χώρου του πρώην Στρατοπέδου Πούλιου». Υποβάλλεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 4.984.800 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες για τις ανάγκες των εργασιών στα κτήρια (από νέες στέγες και στηρίξεις, μέχρι καλωδιώσεις και έργα υποδομής). Επίσης, έχουν εκπονηθεί όλα τα σενάρια σχετικά με τα οικονομικά οφέλη, με βάση τα εισιτήρια και το αναψυκτήριο.

Previous ArticleNext Article