Αγορά, Ειδήσεις

Lockdown: Κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία..

Νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας για κομμωτήρια,  λιανεμπόριο, εκκλησίες – Τι θα γίνει με όσους έρχονται από το εξωτερικό – Παράταση στην απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας καθολικού lockdown είπε ξεκινώντας ο κ.Πέτσας.

Υπάρχει σχετική σταθετοποίηση ή ήπια μείωση, αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.  Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.
Ανακοινώνουμε τους τομείς που δεν θα ανοίξουν: Παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεωνβ, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου. Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και κυκλόφορία τη νύχτα. Οσοι επιστέφουν θα ρέπεπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν από τις 7 Ιανουαρίου. Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιναμπόριο νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. 

Previous ArticleNext Article