ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Τι συμβαίνει με όσους έχουν την… ατυχία να αρρωσταίνουν στη Λάρισα αλλά όχι από κορωνοϊό;

Ταυτόχρονα με τη μεγάλη μάχη που δίνουν τα δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκτυλίσσεται ένα παράλληλο «δράμα», εκείνων των συμπολιτών μας που σπεύδουν στη δημόσια υγεία για να αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα υγείας, άσχετα με τον covid-19.

Ποια είναι η τύχη αυτών των ανθρώπων; Στο θέμα αναφέρθηκαν δύο υγειονομικοί, ένας από το Γενικό και μία από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την κατάσταση στη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας. Ασθενείς περιμένουν για μήνες για να χειρουργηθούν εξήγησε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Νίκος Νταφούλης, την ώρα που με απόφαση της 5ηςΔΥΠΕ Θεσσαλίας, τα χειρουργεία στο «παλιό» νοσοκομείο παραμένουν κλειστά. Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί, ήταν και η δήλωση που έκανε εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Αργυρώ Πετσίτη: «Δεν μπορούμε να κάνουμε μόνο covid τα δημόσια νοσοκομεία. Οι πολίτες εκτός από υγειονομική είναι και σε οικονομική κρίση. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να λύνουν τα προβλήματα υγείας τους στον ιδιωτικό τομέα. Είναι απαράδεκτο να κλείνουμε τα νοσοκομεία σε αυτούς τους ασθενείς» κατέληξε.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ

Το θέμα έφθασε και στη βουλή από δύο Λαρισαίους βουλευτές. Ο γιατρός – βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης σκωπτικά σημειώνει πως «όποιος καταφέρει να μην κολλήσει κορωνοϊό και αρρωστήσει από κάτι άλλο κακό του κεφαλιού του!»

Από την άλλη, η βουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη ζητά εξηγήσεις για τα κλειστά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο, σημειώνοντας πως «οι λοιπές σοβαρές παθήσεις του γενικού πληθυσμού παραμένουν, όπως π.χ. τα μακροχρόνια αλλά και έκτακτα θέματα υγείας που χρήζουν άμεσης νοσηλείας, χειρουργείων και ανάλογης περίθαλψής τους».

Αλήθεια, τι έχει να πει η 5η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας γι’ αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνονται για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας πέραν του κορωνοϊού; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν χαθεί ανθρώπινη ζωή; Κάθε απάντηση δεκτή…

Α.Ρ. – www.onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article