Ειδήσεις, Κοινωνία

SMS στο 13033: Ο κωδικός για τις μετακινήσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Τον κωδικό μετακίνησης «6» στο νούμερο 13033 θα στέλνουμε παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάμε στα τραπέζια, δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απευθύνοντας έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Κληθείς να διευκρινίσει τα τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως τα «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους. Έτσι, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Μάλιστα η Αστυνομία ετοιμάζει ειδικό πλάνο για την περιφρούρηση των μέτρων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε προϊδεάσει για το σχέδιο: «Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις. Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Previous ArticleNext Article