Ειδήσεις

Folli Follie: Τώρα τα βάζει με την έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Για «ισχυρισμούς ενός από τους εμπλεκομένους σε προσωπικές συνομιλίες με τα αφεντικά του» έκανε λόγο χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σε μια προσπάθεια να δώσει απαντήσεις για την εμπλοκή τεσσάρων στελεχών του κόμματός του στο σκάνδαλο Folli Foolie. Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη, διερευνώντας αν υπήρξε κωλυσιεργία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, «έχει οριστικά αρχειοθετήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Περί ισχυρισμών

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι οι έλεγχοι της έκθεσης της PWC δεν μιλούν για πορίσματα που αναδεικνύουν σχέση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «για ισχυρισμούς ενός από τους εμπλεκομένους σε προσωπικές συνομιλίες του με τα αφεντικά του». Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, η έκθεση της PWC αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπόρεσαν να επιβεβαιωθούν. Σε ό,τι αφορά την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το 2018 και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «φωτογράφιζε» τη Folli Follie, ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι ήταν μια τροπολογία που δεν είχε να κάνει σε τίποτα με τον έλεγχο της Folli Follie και είχε να κάνει «με την προστασία θέσεων εργασίας στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στα σύνορα της χώρας με τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε.».

Για τις 80.000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά το παρασκήνιο των 80.000 ευρώ από τη Folli Follie στην Ηλεία, την εκλογική περιφέρεια του Μάκη Μπαλαούρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πήγαν σε ιατρικά μηχανήματα τα οποία αγοράστηκαν χωρίς καμία εμπλοκή του κ. Μπαλαούρα και πως δεν είναι η μοναδική δωρεά που υπήρξε στην εκλογική περιοχή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί για απαντήσεις επί της ουσίας, ο κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να συκοφαντήσει την έρευνα της PWC, αφήνοντας υπόνοιες για εμπλοκή της εταιρίας στην οργάνωση του εμβολιασμού. «Το πρώτο ερώτημα είναι ποια είναι η οικονομική σχέση της PWC με την κυβέρνηση. Με ποιον τρόπο η PWC σήμερα εμπλέκεται στην οργάνωση του εμβολιασμού; Πρέπει να γνωρίζουμε, από τη στιγμή που μια έκθεση της PWC έχει γίνει πολιτικό όπλο της Ν.Δ., ποια είναι η οικονομική δοσοληψία της συγκεκριμένης εταιρίας με την ελληνική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Εθεσε μάλιστα, χωρίς στοιχεία, και θέμα «σχέσης της οικογένειας Μητσοτάκη με την οικογένεια Κουτσολιούτσου».

«Από το 2014 η οικογένεια Κουτσολιούτσου χρηματοδοτεί την Endeavor στην οποία συμμετέχει η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει επ’ αυτού.

Αγωγές

Επανέλαβε, δε, ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει ότι θα προχωρήσουν σε αγωγές απέναντι στον συγκεκριμένο άνθρωπο (σ.σ.: τον υπάλληλο που εμπλέκεται στην έρευνα) γιατί ψεύδεται και δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, γι’ αυτό και πάνε στη Δικαιοσύνη. Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είχε αναφέρει στη δήλωσή του σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Folli Follie ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης. Εκ παραδρομής στο χθεσινό φύλλο αναφέρθηκε το αντίθετο.

eleftherostypos.gr

Previous ArticleNext Article