Ειδήσεις, Κοινωνία

Κορωνοϊός: Γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να αυστηροποιήσει τα μέτρα

Προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3 έως 10 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση αυτή ελήφθη για προληπτικούς λόγους και στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των εορτών. Και αυτό γιατί επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Κατά τις ίδιες πηγές, στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Previous ArticleNext Article