ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Τέσσερις μήνες μετά τον «Ιανό»… Ξύπνησε πάλι ο εφιάλτης στο Μουζάκι

Xιόνια στα ορεινά και δυνατές βροχοπτώσεις στα πεδινά του Νομού Καρδίτσας εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες από το ψυχρό μέτωπο που σαρώνει τη χώρα.
Στα λευκά έχει ντυθεί η Αργιθέα, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται και σε μεγαλύτερα υψόμετρα της περιοχής της λίμνης Πλαστήρα.
Σε ότι αφορά τις βροχοπτώσεις, τα νερά που κατεβάζει ο ποταμός Πάμισος στο Μουζάκι δημιούργησαν προβλήματα στο πρόχειρο ανάχωμα που έχει κατασκευαστεί εντός της κοίτης στο ύψος του γκρεμισμένου Κέντρου Υγείας.
Παράλληλα εργασίες πραγματοποιούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας στο ύψος της γκρεμισμένης γέφυρας Μπαλάνου, όπου η πρόσβαση είχε αποκατασταθεί με τσιμεντοσωλήνες (ιρλανδικού τύπου διάβαση).
Οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν το πρόβλημα της καθίζησης που παρατηρείται στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας στην περιοχή της Καρίτσας.
Προβλήματα εντοπίζονται στο δρόμο προς τη Μέλισσα στην Καρδίτσα στο ύψος της γέφυρας, ενώ νερά κατεβάζει και ο ποταμός Καράμπαλης, με την κατάσταση όμως να είναι ελεγχόμενη.
Στον Παλαμά παραμένουν οι υπηρεσίες σε επιφυλακή για τις επόμενες ώρες, για τα νερά που θα μεταφερθούν μέσω του ποταμού Ενιππέα από την περιοχή των Φαρσάλων.
Μέχρι τις 2 το μεσημέρι στην Καρδίτσα με βάση τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου έχουν πέσει 30 χιλιοστά νερού και συνολικά περισσότερα από 50 χιλιοστά νερού.
Στο Μουζάκι σήμερα έχουν καταγραφεί 34 χιλιοστά νερού και περισσότερα από 60 μαζί με τη χθεσινή ημέρα.
Tα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώνονται στον ορεινό όγκο. Στη Λίμνη Πλαστήρα και πιο συγκεκριμένα στη Φυλακτή έχουν πέσει 67 χιλιοστά βροχής, ενώ μαζί με τη χθεσινή ημέρα πάνω από 100.

neosagon.gr

Previous ArticleNext Article