Ειδήσεις, Ελλάδα

Πού θα χιονίσει μέχρι το Σάββατο – Ψυχρές αέριες μάζες φτάνουν στην Ελλάδα

Για την αλλαγή του καιρού, το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας από το απόγευμα της Τετάρτης (13/1) αλλά και το πού θα χιονίσει μέχρι το Σάββατο μίλησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 οι ψυχρές αέριες μάζες φτάνουν στην Ελλάδα και σε πολλές περιοχές της χώρας εκτός από την έντονη πτώση της θερμοκρασίας θα δούμε και χιονοπτώσεις.

«Για το Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχει ακόμα διχογνωμία ανάμεσα στα καιρικά προγνωστικά μοντέλα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν φαινόμενα στην κεντρική και νότια Ελλάδα» επισημαίνει ο μετεωρολόγος εξηγώντας πως από σήμερα έως Παρασκευή ο χιονιάς θα πλήξει τα βόρεια.about:blank

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης θα σημειωθούν μπόρες στα βορειοδυτικά κυρίως, τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε συννεφιά. Τα σύννεφα θα πυκνώσουν το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να το «καλοστρώσει» σε αρκετά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης ακόμη και σε πιο μικρά υψώματα. Σταδιακά χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο και στη βόρεια Στερεά μέχρι μέχρι αργά τη νύχτα.

Την Πέμπτη αρχικά θα υπάρχει λιακάδα σε αρκετές περιοχές ενώ μετά θα συννεφιάσει. Σε περιοχές με πολλά χαμηλά υψόμετρα θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ιδίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι βοριάδες θα ενισχύονται και θα γίνονται όλο και πιο παγεροί.

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά θα μείνουν παγεροί βοριάδες που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και κατά τόπους τα 9.

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε συννεφιές το Σάββατο, σύμφωνα πάντα με τον Σάκη Αρναούτογλου, και τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά και στα υπόλοιπα ανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Previous ArticleNext Article