Μαγνησία

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον μεγάλο ευεργέτη του Βόλου Χαράλαμπο Τσιμά

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος , πρώην Υπουργός, είπε το δικό του «αντίο» στον μεγάλο ευεργέτη του Βόλου, Χαράλαμπο Τσιμά στέλνοντας επιστολή στη χήρα του, Ελένη.

Όλη η επιστολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου προς την κ. Ελένη Τσιμά:

«Στο άκουσμα της είδησης της απώλειας του αγαπημένου σας συζύγου και καλού μου φίλου Μπάμπη, του ωραίου ανθρώπου, του εξαίρετοι οικογενειάρχη, του μεγάλου πατριώτη, νοιώσαμε όλοι και εγώ προσωπικά, βαθύτατη λύπη.

Γνωρίζω και νοιώθω πόσο δύσκολη είναι αυτή η ώρα του αποχωρισμού για την οικογένειά σας. Ότι τα λόγια δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποδώσουν αυτό που αισθάνεστε.

Είναι όμως η ώρα, που όλοι όσοι είχαμε γνωρίσει τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο, στεκόμαστε με σεβασμό, αγάπη, τιμή και αναγνώριση στη μνήμη του.

Ο Μπάμπης υπήρξε ένας ωραίος άνθρωπος με ήθος και ευπρέπεια, με αρχές και αξίες, ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που εργάστηκε σκληρά και μεγαλούργησε στη μακρινή Αιθιοπία, με βαθιά μέσα στην καρδιά του την Ελλάδα αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαγνησία.

Φωτεινό παράδειγμα αξιοσύνης, εντιμότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς, αφήνει πίσω του ένα ανεκτίμητης αξίας φιλανθρωπικό εργο, για τον άνθρωπο, την κοινωνία και την Εκκλησία.

Η απώλεια του μεγάλου αυτού Ευεργέτη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Θα λείψει από εσάς, που τόσο πολύ αγαπούσε. Θα λείψει όμως και απ’ όλους εμάς, τους φίλους του, που τον γνωρίσαμε, τον εκτιμήσαμε και τον αγαπήσαμε και θα κρατά πάντα μια ξεχωριστή θέση στο νου και την καρδιά μας.

Συμμετέχοντας στο βαρύτατο πένθος της οικογένειά σας, θα ήθελα να εκφράσω σ’ εσάς και τα παιδιά σας την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα θερμότατα συλλυπητήριά μου και να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, ο Θεός να σας δίνει δύναμη, αντοχή και στήριξη αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές».

Previous ArticleNext Article