ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας είπε «όχι» για τα αιολικά στα Άγραφα

«Όχι» στις νέες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα δύο αιολικά πάρκα στα Άγραφα, είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσε το θέμα μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση εξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας  με τον κόσμο να ανταποκρίνεται  στα καλέσματα του «Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα» και της «Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα».

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας παρείχε αρνητική γνώμη επί των Μελετών για τα αιολικά πάρκα από δύο ιδιωτικές εταιρείες στις θέσεις «Γραμμένη- Τούρλα- Καρνοπι» (46 MW) και « Μίχος-Βοϊδολίβαδο-Απέλινα» (40MW). Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος αναφέρθηκε στο  ομόφωνο ψήφισμα που είχε εκδόσει το Δημοτικό  Συμβούλιο την 3η Φεβρουαρίου του 2020 κατά της εγκατάστασής ανεμογεννητριών στα Άγραφα. Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις του «Ιανού»,  με τις πλημμύρες,  τις κατολισθήσεις και τις καταπτώσεις, δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Παρεμβάσεις έκαναν οι κ.κ. Ηλίας Στουρνάρας του συντονιστικού οργάνου για τα Άγραφα και Χρήστος Φασούλας από το «Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων». Ο κ. Στουρνάρας  έκανε λόγο μια θετική εξέλιξη, ωστόσο σημείωσε ότι ο νόμος δεν δεσμεύει την υλοποίηση ή μη του έργου από τη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου. Από την πλευρά του ο κ. Φασούλας σημείωσε ότι η ακύρωση των παλιών μελετών και η κατάθεση νέων που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση, αποτελεί επιτυχία των αγώνων και των προσπαθειών των προηγούμενων ετών.

neosagon.gr

Previous ArticleNext Article