top, ΒΙΒΛΙΟ

“ Η χώρα του Λάβκραφτ ” το νέο βιβλίο του Ματ Ραφ από τις εκδόσεις Κάκτος

Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος νέγρος βετεράνος του στρατού Άττικους Τάρνερ αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόµενος από τον θείο του, Τζορτζ, και την παιδική του φίλη Λετίσια, προκειµένου να τον βρουν. Στο ταξίδι τους προς το υποστατικό του Σάµιουελ Μπρεθγουάιτ (όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Άττικους και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του), θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσµιους κινδύνους της λευκής Αµερικής, όσο και τους υπερκόσµιους κινδύνους που µοιάζουν να είναι βγαλµένοι από τα µυθιστορήµατα του Λάβκραφτ.

Ένα µυθιστόρηµα τρόµου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσµους ανάµεσα στη λογοτεχνία τρόµου του Χ. Λάβκραφτ και στον τρόµο του φυλετικού διαχωρισµού που βίωναν οι µαύροι της Αµερικής την εποχή της ρατσιστικής νοµοθεσίας που έµεινε γνωστή ως «Νοµοθεσία Τζιµ Κρόου».

Το βιβλίο, το οποίο απαρτίζεται από οκτώ ιστορίες συνδεόµενες µεταξύ τους, αποτέλεσε τη βάση της οµώνυµης επιτυχηµένης τηλεοπτικής σειράς του HBO.

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Previous ArticleNext Article