ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Τρίκαλα

Ε 65. Γρεβενά σε 45΄ και… Μέτσοβο για καφέ σε λιγότερο από 1 ώρα!

Αλλάζει τη ζωή μας ο αυτοκινητόδρομος κεντρικής Ελλάδος ο οποίος μπαίνει σε τελική φάση υλοποίησης. Το Νότιο Τμήμα από Ξυνιάδα μέχρι Λαμία αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τέλος του έτους και να μειώσει τη χρονοαπόσταση Τρίκαλα-Αθήνα σε λιγότερο από 3 ώρες.

Το Βόρειο τμήμα, μήκους 70,5 χλμ. ξεκινά από τον Α/Κ Τρικάλων, καταλήγει στην Εγνατία Οδό, δυτικά των Γρεβενών, προβλέπεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός του 2021 και σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση να παραδοθεί σε 36 μήνες, μέσα στο 2024 δηλαδή!…

Με την ολοκλήρωση του συνόλου του Ε65, θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας  με το λιμάνι του Βόλου και η χώρα μας θα αποκτήσει σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.

Το ταξίδι από Τρίκαλα για Γρεβενά (70 χλμ.) θα διαρκεί γύρω στα 40-45΄, για Μέτσοβο λιγότερο από 1 ώρα και για Ιωάννινα 1.15΄. Το σημαντικότερο είναι ότι θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε σε ασφαλή αυτοκινητόδρομο αποφεύγοντας τις απαρχαιωμένες και άκρως επικίνδυνες ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων και Τρικάλων-Γρεβενών.

www.trikalavoice.gr

Previous ArticleNext Article