Ειδήσεις, Κόσμος

Πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια φιλμογραφία.

Έχοντας πάρει  Όσκαρ β’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Οι Πρωτάρηδες», ο Κρίστοφερ Πλάμερ έγινε το 2010 ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε ποτέ το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1929 στον Καναδά. Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1954 στη Νέα Υόρκη και έκτοτε πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ, τον Καναδά και το λονδρέζικο Γουέστ Εντ.

Γνωστός ήταν επίσης από τη συμμετοχή του σε μια σειρά ταινιών, που περιλαμβάνουν τη «Μελωδία της Ευτυχίας», όπου έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως Κάπταιν βον Τραπ και το «Κορίτσι με το Τατουάζ» το 2011.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα, επισημαίνοντας ότι έφυγε από τη ζωή ήσυχα, στο σπίτι του στο Κονέκτικατ με την επί 53 χρόνια σύζυγό του, Elaine Taylor, στο πλευρό του.

Ο Λου Πιτ, μακροχρόνιος φίλος και μάνατζέρ του δήλωσε: «Ο Κρις ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που αγαπούσε και σεβάστηκε βαθιά το επάγγελμά του με τον δικό του τρόπο, την αυτοπεποίθηση του, το χιούμορ του και τη μουσική. Αγαπούσε την πατρίδα του και ήταν ένας εθνικός θησαυρός του Καναδά. Μέσα από την τέχνη και την ανθρωπιά του, άγγιξε τις καρδιές μας και θα γίνει ένας θρύλος για τις επόμενες γενιές. Θα είναι για πάντα μαζί μας».

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ γεννήθηκε το 1929 στον Καναδά. Η θρυλική ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Εύα Λε Γκαλιέν τον έφερε στη Νέα Υόρκη για το θεατρικό του ντεμπούτο το 1954 και από τότε πρωταγωνίστησε σε πολλές παραγωγές στο Μπρόντγουεϊ, στον Καναδά, αλλά και στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Ο Πλάμερ, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1957 στην ταινία “Stage Struck” του Σίντνεϊ Λιούμετ. Ωστόσο έλαβε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα το 1965 για τη συμμετοχή του στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μιούζικαλ του Ρόμπερτ Γουάιζ “Η Μελωδία της Ευτυχίας” (The Sound of Music), με την Τζούλι Άντριους.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article