Ειδήσεις, Ελλάδα

Έκτακτο: Δυνατός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 7.8 χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα.

 

Ο σεισμός ήταν πολύ έντονος, οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε.  Ωστόσο λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι έγινε γνωστό πως κατέρρευσε ένα σπίτι στην περιοχή της Ελασσόνας. Επίσης, έγινε γνωστό πως Για τη διάσωση ενός ατόμου, που έχει εγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι μετά από τον σεισμό 6 Ρίχτερ, σπεύδουν σωστικά συνεργεία.  

Ανάστατος ο κόσμος στη Λάρισα

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διακινούνται από τοπικά μέσα, τρεις άνθρωποι φέρονται να έχουν τραυματιστεί ελαφρά στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. 

Τοπικά μέσα από τις περιοχές της Κατερίνης, του Λιτόχωρου και των ορεινών περιοχών του Ολύμπου ανέφεραν πως η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε αυτές τις περιοχές επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν δυνατός, πολύ δυνατός, κουνήθηκε ο Όλυμπος πράγμα σπάνιο».

Μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις στη Λάρισα. Η πρώτη ήταν 4,4 Ρίχτερ, η δεύτερη 3,7 Ρίχτερ, η τρίτη 4 Ρίχτερ και η τέταρτη 5,2 Ρίχτερ.

Χουλιάρας: Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμο Χουλιάρα ο οποίος ανέφερε πως «Το πιο πιθανό είναι όταν εκδηλώνεται ένας τέτοιος σεισμός, 6 Ρίχτερ, να είναι ο κύριος σεισμός. Αυτό θα το δείξουν τα επόμενα 24ωρα και οι επόμενες ημέρες».

«Τα τελευταία πολλά χρόνια στην Κεντρική Ελλάδα υπήρχε μικρή σεισμική δραστηριότητα… ήταν καιρός να εκδηλωθεί και σε αυτό το σημείο. Η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής χώρα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Επειδή ο σεισμός είχε πολύ μικρός εστιακό βάθος και τις επόμενες ώρες θα δούμε και τι ζημιές έχουν γίνει, από κει και πέρα θα δούμε και την εξέλιξη του φαινομένου».

Δείτε φωτογραφίες από το larissanet και το trikalaola με την αντίδραση του κόσμου μετά τη σεισμική δόνηση

Έπεσαν σοφάδες στο κέντρο της Λάρισας

Σεισμός Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος από το Μεσοχώρι

Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση για την διάσωση ηλικιωμένου ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε σπίτι που κατέρρευσε μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Previous ArticleNext Article