Ειδήσεις, Κόσμος

Οξύτατη επίθεση Μπάιντεν στον Πούτιν: Είναι δολοφόνος – Θα το πληρώσει

Κατακόρυφα ανεβαίνει η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, μετά την κατά μέτωπο επίθεση που εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο Μπάιντεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο ABC, είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια μακρά συζήτηση, αυτός και εγώ, – τον γνωρίζω σχετικά καλά – και του είπα: Σε ξέρω και με ξέρεις. Εάν αποδειχθούν όσα μαθαίνω, τότε ετοιμαστείτε». Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφερόταν κυρίως στις παρεμβάσεις του Κρεμλίνου στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και στις εκλογές του 2020. Υπενθυμίζεται ότι χθες το Γραφείο Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τις ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές του 2020 η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Ρωσία παρενέβη συστηματικά με μοναδικό στόχο τη «δυσφήμιση» της υποψηφιότητας Μπάιντεν.

«Θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε για τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι δολοφόνος, ο Μπάιντεν απάντησε: «Ναι το πιστεύω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πάντως ότι υπάρχουν ζητήματα που μπορεί οι δύο πλευρές να συνεργαστούν προς το κοινό τους συμφέρον, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πηγή: ABCNEWS

Previous ArticleNext Article