Ειδήσεις, Κοινωνία

Κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες για Πάσχα στο χωριό…

Σε δύσκολη εξίσωση εξελίσσονται οι αποφάσεις για την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα.Ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων προκαλεί προβληματισμό, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων 10 ημερών. Μέχρι τότε θα έχει φανεί το αποτύπωμα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων, οπότε θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς εξελίσσεται η πανδημία.

Στην κυβέρνηση επιθυμούν να δώσουν κι άλλες «ανάσες» ελευθερίας αλλά με προσεχτικό και σταδιακό τρόπο. Και όπως υπογραμμίζουν στην κυβέρνηση η η αποσυμπίεση της κοινωνίας τη σημασία να τονώσει την γενική συμμόρφωση στα μέτρα και δεν αποτελεί χαλάρωση, καθώς έχουμε ακόμη αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και μεγάλη πληρότητα στης ΜΕΘ. Κυβερνητική πηγή δήλωσε πως αν το επιτρέψουν οι επδημιολογικές συνθήκες, στόχος είναι να επιτραπούν οι περιφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το επόμενο δεκαπενθήμερο. Ο ίδιος επισημαίνει πως στην περίπτωση που απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε άλλο νομό, αυτό θα γίνει με συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία. Ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως και σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν για όσους ταξιδέψουν, ενώ θα υπάρχουν και αυστηροί έλεγχοι στα διόδια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης σχετικά με τις αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων δήλωαναμένεται να ληφθούν κοντά στο Πάσχα.

Αναφορικά με το θέμα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο τις καθημερινές, κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Newsbomb.gr πως δεν βρίσκεται στην ατζέντα στην παρούσα φάση, ενώ για την εστίαση εκτίμησε πως η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζεται για μετά το Πάσχα.

Previous ArticleNext Article