ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Πωλ Μπάλτσερ, ο αρχιτέκτονας που συνέδεσε τη ζωή του με τη Λάρισα

«Έφυγε» την περασμένη Τρίτη από τη ζωή ο αρχιτέκτονας Paul-Guenter Balzer Μπάλτσερ. Ο εκλιπών Γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1940 όπου και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο HdK University of Architecture and Art του Βερολίνου. Ως φοιτητής γνώρισε την Μαρίκα Πισπιρίκου η οποία φοιτούσε στην Αρχιτεκτονική σχολή  στο Βερολίνο στην Technische Universität Berlin  και την οποία το 1966 παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα. Ίδρυσε τεχνικό γραφείο με έδρα τη Λάρισα, με συνεργάτη τον επίσης Μηχανικό Νικόλαο Πισπιρίκο και μαζί οραματίστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Λάρισα.

Στα πιο γνωστά κτίριά τους συγκαταλέγονται οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Albio Biokarpet, Cosmos aluminum, τα ξενοδοχεία Μετροπόλ και Διόνυσος , κλινικές και ειδικά κτίρια όπως η επέκταση του Γ.Ν Λάρισας, η ψυχιατρική Κλινική Στοφόρου στα Τρίκαλα , βρεφονηπιακό σταθμό Φιλόπτωχου στέγης Λάρισας, παιδικός σταθμός Γιαννακάκη Λάρισα Αστεροσκοπείο Γιάννουλης,  πλήθος επαγγελματικών κτιρίων όπως το εμπορικό κέντρο Cosmos , κτίριο Χριστόπουλου,  αντιπροσωπίες αυτοκίνητων όπως VW-Audi Γιαννακοπουλος , τα γραφεία της εφημερίδας “Ελευθερίας”, και πλήθος κτιρίων κατοικιών. Το εργο του το συνεχίζουν ο γιός του Δημήτρης  Αρχιτέκτων Μηχανικός και σε συνεργασία με τον γιό του Νικόλαου Πισπιρίκου Πολ./κό Μηχανικό Ιωάννη.

Στα 82 του χρόνια, έφυγε μετά από μάχη με την επάρατη νόσο, αφήνοντας πίσω τα παιδιά και τον εγγονό του. Έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας για κληρονομιά τα έργα του.

Δείτε μερικά από τα έργα του:

www.onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article