ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Η τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής θα «υιοθετήσει» το παιδί που έχασε τη μητέρα του

«Ένα τέτοιο δράμα δεν ήταν δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους»

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς ανακοίνωσε η τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής, που δραστηριοποιείται και στον Βόλο, αναλαμβάνοντας την «υιοθεσία» τού μόλις 2,5 ετών παιδιού που έμεινε χωρίς μητέρα από το διπλό φονικό της Μακρινίτσας, με δράστη τον 32χρονο πατέρα του παιδιού και θύματα την 28χρονη μητέρα και τον 30χρονο θείο του. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αναλαμβάνει να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους χαροκαμμένους παππούδες, που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και απηύθυναν εκκλήσεις για βοήθεια στην κοινωνία και τους φορείς του Βόλου. Συγκεκριμένα, η ΑΓΕΤ Ηρακλής αποφάσισε να καταβάλει άμεσα στην οικογένεια χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ για την οικονομική στήριξή της, ενώ μέσω της «υιοθεσίας» του παιδιού θα καταβάλλει κάθε μήνα χρηματικό ποσό 500 ευρώ για τις ανάγκες του μέχρι να ενηλικιωθεί.

Η επικεφαλής επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας δήλωσε ότι «η ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία. Ένα τέτοιο δράμα, όπως αυτό που περνά η συγκεκριμένη οικογένεια στη Μακρινίτσα και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, δεν ήταν δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να «υιοθετήσουμε» αυτό το μικρό παιδί και να του παρέχουμε μία σημαντική βοήθεια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε».

Την απόφαση του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής χαιρέτισε το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο του Βόλου. «Για ακόμη μία φορά η ΑΓΕΤ Ηρακλής έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο. Για όσους γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η εταιρεία, στην οποία εργαζόμαστε, δεν ήταν έκπληξη η συγκεκριμένη απόφαση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας που υπερβαίνει τα όρια της κοινωνικής ευθύνης, για αυτό και είναι τόσο σημαντική», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων.

Previous ArticleNext Article