ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Καταγγελίες Λαρισαίων γονιών: «Πουλάνε αλκοόλ στα ανήλικα παιδιά μας»

Σοβαρές καταγγελίες Λαρισαίων γονιών φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η LarissaPress σύμφωνα με τις οποίες κάβα της πόλης πουλάει αλκοόλ σε ανήλικους μαθητές, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες της LarissaPress υπήρξαν γονείς που απευθύνθηκαν και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας καταγγέλλοντας το γεγονός, ζητώντας την άμεση παρέμβαση τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «οι πράξεις αυτές εκθέτουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο».

Το γεγονός καταγράφεται συνήθως κάθε Παρασκευή και Σάββατο όταν εκατοντάδες μαθητές σχολείων της Λάρισας μαζεύονται πέριξ του Αγίου Αχιλλίου και καταναλώνουν ποσότητες αλκοόλ, διασκεδάζοντας με τις παρέες τους. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η πώληση οινοπνευματωδών απαγορεύεται ρητώς σε παιδιά κάτω των 17 ετών και οι παραβάτες τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα. Οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να ζητούν ταυτότητα για την πώληση καπνού ή ποτών, προκειμένου να διευκρινιστεί η ηλικία του καταναλωτή.

Αρμόδιες Αρχές για τους ελέγχους, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων, είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της ευθύνης τους. Τα ανωτέρω όργανα διενεργούν τακτικούς ελέγχους, έκτακτους ελέγχους, και ελέγχους κατόπιν καταγγελίας, και παρεμβαίνουν στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article