Εκπαίδευση - Παιδεία

Να ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια στις 10 Μαΐου εισηγείται το υπ. Παιδείας – Τι θα γίνει με τις προαγωγικές

Τις πιθανές ημερομηνίες για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, δηλαδή την επιστροφή δημοτικών και γυμνασίων στη δια ζώσης εκπαίδευση, εξετάζουν το υπουργείο Παιδείας και οι ειδικοί. Λόγω της επιμονής των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα, αρκετά από τα σενάρια δείχνουν να επανεξετάζονται, με την επιτροπή να «δείχνει» προς Πάσχα στην… πόλη και άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαΐου. Ο αρχικός σχεδιασμός για τα σχολεία, και συγκεκριμένα τα γυμνάσια και τα λύκεια, ήταν να έχουν επαναλειτουργήσει στα μέσα Απριλίου. Παρά ταύτα, τα επιδημιολογικά δεδομένα έβαλαν «φρένο» σε αυτήν την κατεύθυνση και η δια ζώσης εκπαίδευσης, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, θα παραμείνει μόνο για τα λύκεια.

Σχολεία: Η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το υπουργείο Παιδείας υπέβαλλε την εισήγησή του προς την επιτροπή των ειδικών για άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα. Η ημερομηνία μάλιστα που προκρίνει για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων είναι η 10η Μαΐου, δηλαδή η Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή και πως η σχετική διαβούλευση θα γίνει πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι το άνοιγμα μέχρι τα μέσα Μαΐου είναι μονόδρομος καθώς πρόκειται για άρση περιοριστικού μέτρου που δεν μπορεί να γίνει αργότερα. Εν ολίγοις, αφήνουν να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν παραταθεί η σχολική χρονιά μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως έχει πολλάκις αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα είναι σχεδόν «μάταιο» να ανοίξουν στα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου. Παρά ταύτα, επαναλαμβάνουν ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να δώσει το «πράσινο φως» είναι η επιτροπή επιδημιολόγων.

Ολα δείχνουν ότι δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις φέτος
Την ίδια στιγμή, η πολύμηνη τηλεκπαίδευση περιορίζει τα περιθώρια που υπάρχουν για να γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ματαιωθούν, όπως συνέβη και πέρυσι, και η αξιολόγηση να γίνει βάσει βαθμών τετραμήνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, όταν το επιτελείο θα έχει «ζυγίσει» τις δυνατότητες που υπάρχουν. Υπενθυμίζεται ότι τη ματαίωση των προαγωγικών ζητά και η ΟΛΜΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous ArticleNext Article