LIFESTYLE, Ειδήσεις

Πέθανε ο σπουδαίος στιχουργός Σπύρος Γιατράς

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος στιχουργός, Σπύρος Γιατράς. Στράτος Διονυσίου, Τζένη Βάνου, Δημήτρης Μητροπάνος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Νότης Σφακιανάκης, Βασίλης Καρράς είναι μόνο μερικοί από τους τραγουδιστές που έχουν ερμηνεύσει στίχους του Σπύρου Γιατρά. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του καλού του φίλου, επίσης στιχουργού Ηλία Φιλίππου.

«Δυστυχώς οι απρόσμενα θλιβερές ειδήσεις αυτού του καιρού μας έχουν διαλύσει ψυχολογικά …Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος πολυαγαπημένος φίλος σπουδαίος στιχουργός συναγωνιστής μου αμέτρητα χρόνια άνθρωπος με το αξεπέραστο χιούμορ και τη μοναδική εξυπνάδα ο…ο…ο…δε ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω. Αγαπημένε Σπύρο Γιατρά …απίστευτη θλίψη και μεγάλο κενό δεν υπάρχουν λόγια…δυστυχώς να περιγράψουν τις στιγμές και την αλήθεια θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του και στους δικούς του ανθρώπους» ανέφερε ο Ηλίας Φιλίππου για τον Σπύρο Γιατρά στην ανάρτηση του.

Επιτυχίες με την υπογραφή του

Ο Σπύρος Γιατράς, όπως είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξη ήταν γεννημένος και μεγαλωμένος στο Κολωνάκι.
«Δε μπορείς να γράψεις αν δε έχεις πονέσει, αν δεν έχεις κλάψει αν δεν έχεις ερωτευτεί, αν δεν έχεις πιστέψει ότι πρέπει να είσαι ελεύθερος να σκέφτεσαι και να δίνεις» είχε πει.

Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί στο τραγούδι με το οποίο έγινε γνωστός. «Το μπάμ έγινε με ένα τραγούδι το οποίο αναφέρεται στον Γιάννη τον Πάριο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας τραγουδιστής από συστάσεως ελληνικού πενταγράμμου. Του πάω ένα τραγούδι στον Μάτσα το οποίο είχε σχέση με την μάνα, έλεγε για την αγάπη της μάνας που πιστεύω και ζω. Μου λέει ο Μάτσας -Δεν είναι σημερνό θέμα Το παίρνω λοιπόν και γράφω το μεγάλο τραγούδι τότε με μουσική του Χρυσοβέργη, “Αν δεν είχα και σένανε τι θα ήμουν στην γη μπορεί αλήτης να μουνα να ΄χα καταστραφεί” και γίνεται το μεγάλο μπαμ. Και γίνεται πρώτη μέρα πλατινένιος, εκατό χιλιάδες δίσκους την πρώτη μέρα μόλις κυκλοφόρησε».

Η οικογένειά του Σπύρου Γιατρά μετανάστευσε για πολλά χρόνια στη Νότιο Αφρική. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, σε ηλικία 27 ετών, ήταν πια διπλωματούχος οπτικός, επάγγελμα που εξάσκησε με ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο χωρίς διακοπή, θέλοντας να είναι κοντά στον κόσμο. Τα πρώτα του τραγούδια τα έγραψε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή.

Μεγάλες επιτυχίες του Σπύρου Γιατρά είναι μεταξύ άλλων: Ο αετός, Σώμα μου, Μήπως είμαι τρελός, Στη μέση του δρόμου, Σιγανές ψιχάλες, Περπατάμε παράλληλα, Δεν θα πετάξουμε ποτέ, Είσαι ένα πιστόλι, Μα εσύ με καις, Με τα μάτια μιλάμε εμείς, Ο Νταβατζής, Οι Σκιές (Σφακιανάκης), Της γυναίκας η καρδιά, Καλύτερα μαζί σου και τρελός, Μας υποχρέωσες (Διονυσίου), Όλα σ’αγαπάνε (Γονίδης), Αν δεν είχα και σένανε (Πάριος), Άλλοθι, Δεν πάω πουθενά (Καρράς), Ήμουν κάποτε για σενα (Κοντολάζος), ‘Ενα σου σημάδι μόνο (Αντύπας), Άκουσα (Οικονομόπουλος), Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, Ύποπτο το αίσθημα σου (Μακρόπουλος), Όταν είσαι φτωχή στο μυαλό (Ζαζόπουλος).

Previous ArticleNext Article