Αγορά, Ειδήσεις

Ανοίγει η εστίαση – Δείτε για πότε πήρε το «πράσινο φως» από την επιτροπή

Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, θα ανοίξει η εστίαση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή κλίνει προς το άνοιγμά της αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή δίνει πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαϊου ή την Τρίτη 4 του μήνα με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και μένει η ψηφοφορία των λοιμωξιολόγων για να κλειδώσει η απόφαση. Να σημειωθεί ότι η εστίαση έκλεισε στις 3 Νοεμβρίου και το άνοιγμά της θα γίνει ακριβώς έξι μήνες μετά.

Όπως έχουν επισημάνει και επιστήμονες, το συντεταγμένο άνοιγμα της εστίασης με αυστηρές προϋποθέσεις και υγειονομικά πρωτόκολλα (τήρηση αποστάσεων, άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους, περιορισμένος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι) μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των συναθροίσεων σε πλατείες και παραλίες. Μην ξεχνάμε ότι οι συναθροίσεις σε αυτούς τους χώρους έχουν προκαλέσει ”πονοκέφαλο” στην κυβέρνηση και έχουν γίνει αιτία πολιτικών αντιπαραθέσεων. Άρα αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής για το αν θα δώσει το ”πράσινο φως” για την επίσπευση του ανοίγματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.Αργότερα σήμερα ή αύριο Πέμπτη, αναμένονται θεωρητικά οι επίσημες σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση -ίσως και μέσω τηλεοπτικού μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη- και για την πασχαλινή περίοδο αλλά και για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται για τον Μάιο, με ημερομηνία ορόσημο την 14η του επόμενου μήνα, όταν θα ανοίξει επίσημα και ο τουρισμός.

Το βέβαιο είναι ότι μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνεται η απαγόρευση μετακινήσεων για το Πάσχα, κάτι που επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε δηλώσεις της το πρωί (ΣΚΑΪ).

Όπως είπε η κ. Πελώνη, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας.»

Previous ArticleNext Article