LIFESTYLE, Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή η Ιταλίδα ερμηνεύτρια Μίλβα

Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του ιταλικού τραγουδιού έχοντας ερμηνεύσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70 και έχοντας ηχογραφήσει 173 δίσκους σε διάφορες γλώσσες.

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστή στο κοινό ως Μίλβα. Σύμφωνα με την οικογένεια της η Μίλβα, η οποία αντιμετώπιζε θέματα υγείας εδώ και κάποια χρόνια, έφυγε από τη ζωή χθες Παρασκευή 23 Απριλίου το βράδυ στο Μιλάνο.

Ήταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του ιταλικού τραγουδιού έχοντας ερμηνεύσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70 και έχοντας ηχογραφήσει 173 δίσκους σε διάφορες γλώσσες. Συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες όπως οι Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε και Φράνκο Μπατιάτο.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο Γκόρο της Βόρειας Ιταλίας, το 1961 έκανε το νετεμπούτο της μέσα από το φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο.

Το 1994 συνεργάστηκε με τον Θάνο Μικρούτσικο, μια συνεργασία σταθμός από την οποία προέκυψε ο δίσκος ”Volpe d’amore” με τραγούδια του μουσικοσυνθέτη σε ιταλικό στίχο, αλλά και ένα κομμάτι σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, με τίτλο «Θάλασσα», το οποίο η Ιταλίδα ερμηνεύτρια τραγούδησε στα ελληνικά.

Previous ArticleNext Article