Ειδήσεις, Εκκλησία

Τεστ κορονοϊού στους ιερείς – Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Σε τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού υποβάλλονται από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας οι ιερείς, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) καθώς επίσης και κλιμάκια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να υποβάλλουν σε τεστ τους ιερείς οι οποίοι θα λειτουργήσουν στους Ιερούς Ναούς καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πιθανότητα της διασποράς του κορονοϊού.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για την τέλεση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τμ., με επαρκή αερισμό των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τμ. και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής. Οι πιστοί πρέπει να φορούν υποχρεωτικά διπλή μάσκα τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των ιερών ναών.

Η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή

Σε ό,τι αφορά την περιφορά του Επιταφίου, Τη Μεγάλη Παρασκευή θα ισχύουν τα εξής:

  • η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,
  • το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και
  • πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (σ.σ.: τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου αλλάζει η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινάει στις 22:00, αντί για τις 21:00. Από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου ο περιορισμός αρχίζει στις 23:00.

Ανήμερα του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ σε εξωτερικό χώρο έως 12 άτομα. Συστήνεται η διενέργεια self test.

Previous ArticleNext Article