Ειδήσεις, Εκκλησία

Άγιο Φως: Πώς θα γίνει η παραλαβή και η μεταφορά του φέτος στην Ελλάδα

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Κώστας Βλάσης φέτος αντίθετα με πέρσι οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν και με πολλά μέτρα οι πιστοί θα μπορούν να εκκλησιαστούν την Μεγάλη Εβδομάδα Για ακόμη ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, ακόμα και στο κομμάτι της ορθοδοξίας, μίλησε μέσω του Οpen ο υφυπουργός Κώστας Βλάσης εξηγώντας το πώς θα έρθει φέτος το Πάσχα το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως στην Αθήνα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον απόδημο ελληνισμό και την εκκλησιαστική διπλωματία Κωνσταντίνο Βλάση.https://57624742367ce59c6b0a23731e9a9a21.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορoνοϊού. Η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως, μόλις 2 άτομα, θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test PCR αρνητικό.

Έως αργά το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας οριστικοποιούνταν οι λεπτομέρειες του σχεδίου της άφιξης του Αγίου Φωτός σε διάφορες περιοχές εντός της ελληνικής επικράτειας. Τη μεταφορά του Αγίου Φωτός αναλαμβάνουν δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean airlines και η Sky express, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Βλάση. Όπως τόνισε φέτος αντίθετα με πέρσι οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν και με πολλά μέτρα οι πιστοί θα μπορούν να εκκλησιαστούν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ανάμεσα στις πόλεις που έχουν «κλειδώσει» , με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για την αεροπορική παραλαβή του Αγίου Φωτός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι: η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Κως, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα. Τα κριτήρια επιλογής φέρεται να συνδυάζουν πληθυσμιακές παραμέτρους με τις δυνατότητες των αεροπορικών εταιρειών, ενώ σε κάποιες άλλες πόλεις, η μεταφορά σχεδιάζεται να γίνει οδικώς, όπως, για παράδειγμα, σε αυτές τις Πελοποννήσου, παράλληλα με την αεροπορική άφιξη. Οι αρμόδιοι υπολογίζουν ότι μέσα σε τρεις ώρες η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί στις προγραμματισμένες περιοχές.

Previous ArticleNext Article