Ειδήσεις, Κοινωνία

Τέλος η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων από το Μεγάλο Σάββατο – Καταργείται και το sms

Από 3 Μαΐου φαίνεται πως αίρεται και η απαγόρευση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο (διαδημοτικών μετακινήσεων), με τους πολίτες να μπορούν να μεταβούν για δείπνο σε οποιοδήποτε εστιατόριο της επιλογής του. Καταργείται και το sms στο 13033.

Σημειώνεται πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επεσήμανε πως από την άλλη Δευτέρα θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει SMS για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ. Μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί ΚΥΑ με διευκρινίσεις και όλα όσα προβλέπονται για αντίστοιχα ζητήματα.

Καταργείται το sms στο 13033

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος για την κατάργηση του SMS στο 13033, του υποχρεωτικού μηνύματος μετακίνησης για διάφορες δραστηριότητες, με την κυβέρνηση να θέτει στο «τραπέζι» δύο σενάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται για την κατάργηση του sms, το πρώτο σενάριο θέλει να καταργείται στις 3 Μαϊου με το άνοιγμα της εστίασης. Το δεύτερο σενάριο, θέλει την κυβέρνηση να διατηρεί το sms μέχρι και τις 15 Μαϊου, οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός. Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε σήμερα πως «το sms της μετακίνησης δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να καταργηθεί» συνδέοντας το θέμα με την πορεία των εμβολιασμών.

Μετακινήσεις σε καταστήματα εστίασης

Από την Δευτέρα του Πάσχα αλλάζει και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα καθώς θα ξεκινά από τις 23:00. Αυτό σημαίνει πως και η εστίαση θα κλείνει εκείνη την συγκεκριμένη ώρα. Επειδή θεωρείται αυτονόητο πως οι πελάτες που θα φύγουν αργά από τα καταστήματα εστίασης, δεν θα μπορούν να φτάσουν στα σπίτια τους έγκαιρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε το τι θα ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κ.Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων είπε ότι θα κλείνουν στις 11 το βράδυ και διευκρίνισε πως οι πολίτες που θα πρέπει στις 23.00 να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ από το μέτρο του ωραρίου θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εστίασης. Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως όπως έγινε και πέρυσι θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να μεταφέρουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Previous ArticleNext Article