ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

Στις περιοχές που επλήγησαν από τον παγετό η Γ.Γ ΥπΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη Λάρισα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών στις καλλιέργειες από τον παγετό και τη χαλαζόπτωση.

Η κα. Καλογήρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους Αντιπεριφερειάρχες Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και Πρωτογενούς Τομέα Γιώργο Λαδόπολυλο. Εκτενής συζήτηση έγινε, επίσης, με τους Δήμαρχους Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, Τεμπών Γιώργο Μανώλη, Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και ακολούθως με τους προέδρους, του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστο Τσιτσιρίγκο, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς Γιώργο Ζέικο, του Α.Σ. Φαρσάλων Θανάση Καραΐσκο, του Α.Σ. Πλατύκαμπου Γιάννη Κουκούτση, του Συνεταιρισμού Τοματοπαραγωγών (ως αντιπρόσωπο των φυτών μεγάλης καλλιέργειας) Χρήστο Σουλιώτη, του Α.Σ. Δένδρων Χρήστο Τασιούλα, του Α.Σ. Φρούτων Τυρνάβου Βαγγέλη Χαλούλη, του Α.Σ. Πυργετού Θανάση Βλάχο και των Λαρισαίων Αγροτών Φώτη Παπαδόπουλο.

Αναλύθηκαν τα ζητήματα που έχουν προκύψει και προσδιορίστηκαν τα επόμενα βήματα για τη διευθέτηση και αντιμετώπισή τους. Η Γενική Γραμματέας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε κοντά στους αγρότες και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα αγροτικά προϊόντα που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και δρομολογούμε τις άμεσες ενέργειες προκειμένου οι αποζημιώσεις να φτάσουν έγκαιρα στους δικαιούχους».

Previous ArticleNext Article