ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Τρίκαλα

Εντατικότεροι έλεγχοι για τις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα στα Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Στο πλαίσιο αυτό, τα κλιμάκια της Δημοτικής; Αστυνομίας Τρικκαίων εντατικοποιούν τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εμφαση δίνεται στις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και στα μέτρα υγιεινής για εργαζόμενους/ες και πολίτες. Ολες οι διατάξεις απορρέουν από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1814/Β/29-4-2021) και ειδικά για το θέμα των αποστάσεων ανάμεσα στα τραπέζια, ορίζεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρούν:

1. Μέγιστο όριο μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι

2. Ελάχιστες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα από 0,90 έως 1,80 μ., ως εξής:
α. 0,90 μ. εάν δεν υπάρχουν καθίσματα ανάμεσα στα τραπέζια
β. 1,20 μ. εάν υπάρχουν καθίσματα μόνο στο ένα από τα δύο τραπέζια
γ. 1,80 μ. εάν υπάρχουν καθίσματα στον ενδιάμεσο χώρο και των δύο τραπεζιών.

3. Δυνατότητα χρήσης του επίπλου μπαρ (σε εξωτερικό χώρο) με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μ. για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Επίσης ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει στους καταστηματάρχες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ότι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για το 2021, για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Δημαρχείο Τρικκαίων, στην Οικονομική Υπηρεσία (ισόγειο) μέχρι τις 20 Μαΐου 2021, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να εκδοθούν οι σχετικές άδειες.

Previous ArticleNext Article