ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Ξανά στο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο Ντίνος Γιαννακόπουλος

Εννέα έδρες στον συνδυασμό «Δημοκρατική Κίνηση – Ενότητα – Συνεργασία» – Ξανά στο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Ακυρώθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πράξη του Υπουργού Υγείας που δεν επικύρωσε το 2019 τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών και Εξελεγκτικής Επιτροπής στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Η υπόθεση αφορά τις αρχαιρεσίες των γιατρών στις 3/3/2019, κατά τις οποίες πλειοψήφησε ο συνδυασμός «Δημοκρατική Κίνηση – Ενότητα – Συνεργασία» με ποσοστό 61,79%, ενώ λίγες ημέρες μετά συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Όμως, ο τότε Υπουργός Υγείας, με την από 25/4/2019 πράξη του αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών, οι οποίες ακυρώθηκαν

Ακολούθησαν επαναληπτικές αρχαιρεσίες στις 22/6/2019, κατά τις οποίες ο συνδυασμός έλαβε μικρότερο ποσοστό (48%) και έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών επικυρώθηκαν με άλλη πράξη του Υπουργού Υγείας. Ο συνδυασμός που έχασε την απόλυτη πλειοψηφία, προσέφυγε στο ΣτΕ, το οποίο έκρινε ότι η εποπτεία από τον Υπουργό Υγείας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο κατατείνει στην επικύρωση των αρχαιρεσιών, ασκώντας μόνο έλεγχο νομιμότητας, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας.

Παράνομη η μη επικύρωση των αρχαιρεσιών

Το Γ’ Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, με πρόεδρο τον Δημήτριο Σκαλτσούνη και εισηγήτρια την πάρεδρο Τρισεύγενη Βαρουφάκη, με την υπ’ αριθμ. 728/2021 απόφασή του, κατέληξε ότι μη νόμιμα ο υπουργός Υγείας δεν επικύρωσε τις αρχαιρεσίες και η υπόθεση αναπέμφθηκε στη διοίκηση, προκειμένου να εκφέρει νέα κρίση επί της νομιμότητας των αρχαιρεσιών. Σε καταφατική περίπτωση, θα πρέπει να επικυρώσει τα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να ανατραπούν η διοίκηση και τα όργανα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Η ανατροπή δίνει εννέα έδρες στον συνδυασμό «Δημοκρατική Κίνηση – Ενότητα – Συνεργασία» – Ξανά στο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Previous ArticleNext Article