ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Έκρηξη σε αποστακτήριο έξω από τη Λάρισα με τραυματίες

Σε συναγερμό ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική από έκρηξη που σημειώθηκε κάτω από άγνωστες ως στιγμής συνθήκες σε γνωστό αποστακτήριο που βρίσκεται λίγο έξω από τη Λάρισα και ειδικότερα στον δρόμο προς Τύρναβο, το πρωί της Παρασκευής στις 9π.μ. Οι πρώτες πληροφορίες  αναφέρουν ότι από την έκρηξη σε καζάνι τραυματίστηκαν πέντε άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου. Στο σημείο έσπευσαν και οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, οι οποίοι κατόρθωσαν να σβήσουν άμεσα την φωτιά, όπως επίσης και πέντε ασθενοφόρα. Μάλιστα το ένα εξ αυτών η Κινητή Ιατρική Μονάδα παρέμεινε αρκετή ώρα στον χώρο ελέγχοντας όλα τα παραβρισκόμενα άτομα για τυχόν προβλήματα κυρίως αναπνευστικά.

  • Δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα από το Κ.Υ. Τυρνάβου χρειάστηκε να μεταφερθούν στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. 

«Σωθήκαμε από θαύμα» – Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου ούζου

Καλά στην υγεία τους είναι και τα οκτώ άτομα που εργάζονται σε αποστακτήριο ούζου στον Τύρναβο και έζησαν από κοντά την έκρηξη ενός καζανιού την ώρα της παραγωγής. Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και στη
συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στο σημείο της έκρηξης, στις
εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο ύψος του 7ου χλμ. Τυρνάβου – Λάρισας,
έσπευσε η πυροσβεστική με οχήματα.

Ο ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου, κος Κατσαρός, ο οποίος βρισκόταν μαζί με
τους εργαζόμενους γύρω από το καζάνι στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη,
περιέγραψε τα γεγονότα.

«Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και δεν συνέβη τίποτα χειρότερο. Οι οκτώ που δουλεύαμε γύρω από το καζάνι ήρθαμε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και σε λίγο θα αποχωρήσουμε. Αυτό που προφανώς συνέβη ήταν μια διαρροή αλκοόλης σε έναν άμβικα του αποστακτηρίου. Η διαρροή ήρθε σε επαφή με τη φωτιά / το φλόγιστρο, εντός του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη. Ήμασταν 8 άτομα εκείνη την ώρα στην παραγωγή ούζου, 8 άντρες και 2 γυναίκες. Αμέσως δημιουργήθηκε ένα πυκνό νέφος καπνού και για αυτό ήρθαμε και στο νοσοκομείο – για να δούμε τι έχουμε εισπνεύσει και την κατάσταση στους πνεύμονές μας».

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article