ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Περιβάλλον, Τρίκαλα

Περιβαλλοντική γιορτή από τον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων γιορτάζει (για) το περιβάλλον με δράσεις ουσίας για όλους τους πολίτες.
Οι δράσεις έχουν ως στόχο να ενεργοποιήσουν ξανά κάθε κάτοικο της πόλης και των χωριών, να δώσουν το μήνυμα ότι οι πράξεις προστασίας του περιβάλλοντος οφείλουν να είναι συνεχείς. Αναλυτικά:

Καθαρισμός Αγιαμονιώτη 5/6/21

Με μια ουσιαστική – εκτός από τον συμβολισμό της – κίνηση, ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει εθελοντική δράση για τον Αγιαμονιώτη ποταμό. Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι πολίτες, οι φορείς, οι εθελοντές/τριες, μετέχουν σε μια μεγάλη προσπάθεια να καθαριστεί από απορρίμματα, το δεύτερο ποτάμιο στολίδι των Τρικάλων.
Μετά την αντιπλημμυρική παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων αποκαλύφθηκε πλήθος απορριμμάτων στην κοίτη και στις όχθες του ποταμού.
Ώρα έναρξης δράσης: 09:30
Σημεία συνάντησης: Γέφυρα Πύλης (Αγία Μονή), Γέφυρα Κηπακίου Σαραγίων
Συμμετέχουν οι σύλλογοι της περιοχής, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων και εθελοντές/τριες

«Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» 7/6/21

Ο Δήμος Τρικκαίων, τα My market και η ΚΕΔΕ, υλοποιούν τη δράση «Πόλη με ποδήλατο, Όμορφη πόλη». Μέσω αυτής,
– Ενημερώνουν για τα πλεονεκτήματα χρήσης του ποδηλάτου
– Προσφέρουν δωρεάν έλεγχο ποδηλάτου και συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση
– Υλοποιούν τη δράση «Δίπλωμα Ποδηλάτου», δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά (ηλικίας 8 έως 12 ετών) να κατανοήσουν, με απλό τρόπο, την έννοια της ασφαλούς οδήγησης
Παράλληλα οι πολίτες μπορούν να δουν και να δοκιμάσουν τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel.
Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation. 
Διάρκεια δράσης: 11:00 – 21:00
Η δράση υλοποιείται υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τη συνεργασία της European Cyclists Federation.
Λεπτομέρειες για κάθε εκδήλωση – δράση θα δοθούν με νεότερα δελτία Τύπου, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Previous ArticleNext Article