Αστυνομικά νέα

Διπλό φονικό στην Κέρκυρα: Ο δράστης σχεδίαζε καιρό να σκοτώσει τη σπιτονοικοκυρά του

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι του 67χρονου  -Πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του στο κεφάλι πριν αυτοκτονήσει

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας από το διπλό φονικό και την αυτοκτονία του δράστη στην περιοχή Δασιά, χτες το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είχε έρθει σε αντιπαράθεση πολλές φορές με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε γιατί ήθελε να του κάνει έξωση. Η άτυχη γυναίκα ήθελε να νοικιάσει το διαμέρισμα σε άλλο πρόσωπο γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στην αστυνομία, ο δράστης δεν πλήρωνε τα ενοίκια του και προσπαθούσε να της προσφέρει κάνοντας εργασίες στον κήπο.

kerkira
H 60χρονη Λουίζα Αβραμίδη

Σύμφωνα με τους άντρες της αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση, ο 67χρονος δράστης σχεδίαζε αρκετό καιρό τώρα, να σκοτώσει τη σπιτονοικοκυρά του, την 60χρονη Λουίζα Αβραμίδη, καθηγήτρια Γαλλικών διότι οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο σπίτι του σημειώματα απολογητικά προς την οικογένειά του, έναν πλήρη φάκελο προς τον Εισαγγελέα αλλά και δεκάδες κουτιά με ψυχοφάρμακα.

Ο τόπος του εγκλήματος 

Δασιά Κέρκυρα 06 06 2021 φόνος 10

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται πως είχε δώσει προθεσμία στο δράστη, να της αδειάσει το διαμέρισμα, πράγμα το οποίο εκείνος δεν έκανε και το κακό δεν άργησε να γίνει. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο 67χρονος δράστης αφού καυγάδισε μαζί της, στη συνέχεια την πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς ο 63χρονος Χρήστος Ζυγούρης, ενοικιαστής διαμερίσματος της ίδιας οικοδομής βγήκε να παρέμβει και ο δράστης δεν δίστασε να τον πυροβολήσει θανάσιμα. Ο δράστης όταν κατάλαβε τι είχε κάνει ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του και αυτοκτόνησε.

Δασιά Κέρκυρα 06 06 2021 φόνος Μεταφορά σωρών 3

Ο αδικοχαμένος Χρήστος Ζυγούρης είχε πάρει τη σύνταξή του, είχε αγοράσει ένα από τα διαμερίσματα της άτυχης καθηγήτριας και σύμφωνα με φίλο του, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr περίμενε να έρθει από τη Γαλλία η γυναίκα του και η κόρη του για να περάσουν το καλοκαίρι τους στην Κέρκυρα, όπως συνήθιζαν να κάνουν τα τελευταία χρόνια.

«Κανείς δεν περίμενε αυτή την αιματηρή κατάληξη», λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο δράστης του εγκληματος 

kerkyra_drastis

Ο γιος του δράστη και αυτόχειρα είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, ο οποίος όταν ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό , είπε στους συναδέλφους του ότι ο πατέρας του τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί μόνος του στη Δασιά και δεν είχε επικοινωνία με κανέναν.

Κάτοικοι της περιοχής λένε πως ο 60χρονος δράστης και αυτόχειρας ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος, ο οποίος καβγάδιζε συχνά με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που ενοικίαζε και την οποία σκότωσε. Όσοι τον έβλεπαν στον δρόμο, στη βόλτα του είχε πάντα τον τετράποδο φίλο του, τον οποίο υπεραγαπούσε και φρόντιζε. Τα φιλοζωικά του αισθήματα, άλλωστε, τα έδειχνε και μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, όπου υπάρχουν αναρτήσεις για φιλοζωικές οργανώσεις και ό,τι έχει σχέση κυρίως με τα ζώα.

Τι λέει φίλη του θύματος 

Δασιά Κέρκυρα 06-06-2021 (φόνο) 6

Είχε πρόθεση να σκοτώσει

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι με το όπλο με το οποίο σκότωσε τα δυο άτομα με το ίδιο έβαλε τέλος και στη ζωή του ο δράστης. Τα θύματά του πυροβολήθηκαν στο κεφάλι ενώ ο αυτόχειρας έστρεψε το όπλο στο στήθος του και πάτησε τη σκανδάλη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Γιάννη Αϊβατίδη υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροβολισμός στο κάθε ένα από τα θύματα, ενώ είναι πιθανόν το ένα να δέχτηκε και δεύτερο πυροβολισμό.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο κ. Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό».

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία», πρόσθεσε ο ιδατροδικαστής.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article