LIFESTYLE

Πώς να κάνεις οικονομία περνώντας καλά φέτος το καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι το περιμέναμε όλοι πώς και πώς! Επιτέλους, παραλία, beach bar με χορευτική μουσική και ένα δροσερό αναψυκτικό, το βραδακι ταβερνούλα για ψαράκι και στο repeat!

Και κάπως έτσι τα λεφτά που με τόσο κόπο μάζευες όλο τον χειμώνα, γίνονται καπνός μέσα σε λίγους μόνο μήνες!

Αν αγχώνεσαι με την ιδέα να ξεμείνεις ξαφνικά από λεφτά στις διακοπές, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα έτσι ώστε να περάσεις όμορφα χωρίς να καταλήξεις άφραγκος!

1. Μην πηγαίνεις κάθε μέρα σε beach bar

Ναι, τα beach bar είναι η επιτομή των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνεις μόνο σε αυτά!

Μπορείς κάποιες μέρες των διακοπών σου να τις περάσεις πιο χαλαρά σε μια ανοργάνωτη παραλία με την ομπρελίτσα σου και σνακ που έχεις πάρει μαζί σου ή ακόμα καλύτερα έχεις φτιάξει από το σπίτι!

Σκέψου ότι θα είσαι σε μία παραλία με πολύ λιγότερο ή και καθόλου κόσμο αν είναι λίγο πιο απόμερα, με πολύ πιο καθαρά νερά και όμορφο τοπίο.

Θα βάζεις τη μουσικούλα σου, θα παίζεις στο κινητό σου και πάνω στην πέμπτη φορά που θα χάσεις την πίστα στο Candy Crush, θα ξεκλέψεις λίγα λεπτάκια στο site της Netbet και μετά βουρ για βουτιά!

Στο τέλος της μέρας θα έχεις περάσει πολύ καλύτερα και το κυριότερο, με περισσότερα λεφτά στο πορτοφόλι σου!

Pixabay

2. Κάνε ελεύθερο κάμπινγκ

Αν είσαι πιο περιπετειώδης, τότε αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή για σένα!

Ως γνωστόν, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν ανεβάζουν πολύ τις τιμές τους και αν δεν είσαι από τους προνοητικούς που κλείνουν δωμάτιο ένα μήνα πριν, τότε μπορεί να σπαταλήσεις τα περισσότερα χρήματα σου στη διαμονή. Κρίμα δεν είναι; Μάζεψε την παρέα σου, πάρτε τις σκηνούλες και τα sleeping bags σας και εγκατασταθείτε σε όποιο ελεύθερο μέρος σας αρέσει! Η θέα θα είναι πολύ καλύτερη από αυτή που μπορεί να σας προσφέρει ένα μπαλκόνι ξενοδοχείου και με τον σωστό εξοπλισμό θα έχετε πολλές ανέσεις!

Μπορεί να νιώσεις λίγο σαν τον Tom Hanks στον Ναυαγό, αλλά έχει κι αυτό την πλάκα του!

Unsplash

3. Μην κάνεις όλα σου τα γεύματα σε εστιατόριο

Αυτή η συμβουλή είναι βασικός κανόνας για να ξοδέψεις όσο λιγότερα χρήματα μπορείς στις διακοπές!

Θα πρέπει τις περισσότερες μέρες των διακοπών σου, μόνο το ένα από τα γεύματά σου να το τρως σε εστιατόριο. Δηλαδή την πρώτη μέρα τρως πρωινό στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο (αν έχει και πρωινό), μεσημεριανό έξω και βραδινό πάλι στο σπίτι και κάτι πολύ πιο οικονομικό!

Όλοι ξέρουμε πόσο ακριβά είναι τα εστιατόρια το καλοκαίρι γι αυτό, το μέτρο είναι ο καλύτερος φίλος!

Συμπερασματικά

Σε όλους μας αρέσουν οι άνετες και διασκεδαστικές διακοπές. Μας αρέσει όμως και να γυρνάμε πίσω στην πόλη με κανένα φράγκο στην τσέπη μέχρι να αρχίσουμε πάλι την δουλειά.

Θα έλεγε κανείς ότι αυτά τα δύο είναι αδύνατο να συνδυαστούν! Λάθος! Με τις παραπάνω συμβουλές, με πρόγραμμα και…ίσως με λίγη τσιγκουνιά, μπορείς να περάσεις αξέχαστα τις αντισυμβατικές σου διακοπές χωρίς να ξεπαραδιαστείς!

Previous ArticleNext Article