top, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, Μουσεία

“Χρυσό” το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Διπλή διάκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Tourism Awards 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στον μεγαλύτερο θεσμό Τουριστικών Βραβείων της χώρας μας, Tourism Awards 2021. Κατέκτησε το “Χρυσό” βραβείο (GOLD) στην κατηγορία “Μουσεία / Αρχαιολογικοί χώροι / Χώροι Πολιτισμού” για την ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία που προσφέρει, και το “ασημένιο” (SILVER) στην κατηγορία “Use of virtual reality / augmented reality”, για το πρωτότυπο έργο Χωρικής Επαυξημένης Πραγματικότητας, που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στη νέα πτέρυγα του μουσείου, όπου κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες. 

Η “χρυσή” αυτή διάκριση, αποτελεί την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας του μουσείου, να προσφέρει στους επισκέπτες του ποικιλία δράσεων και εμπειριών, που εξελίσσουν και αναβαθμίζουν την σχέση μουσείου και επισκεπτών. 

Η δε “ασημένια” του νέα πτέρυγα, που αναφέρεται στα κορυφαία θεραπευτικά και εδώδιμα μανιτάρια και έγινε με τη συνδρομή του επικεφαλής της εταιρείας Interactive Light Designs κ. Θεόδωρου Ράντου, με την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα. Όλγας Γκορτζή, αλλά και την σημαντική συμβολή του κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη, Προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα, για το πώς η χρήση νέων τεχνολογιών μπορεί να βρει εφαρμογή σε ένα σύγχρονο μουσείο. 

Όπως δε δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας, «Οι συνεχείς αυτές βραβεύσεις, πέραν της δικαίωσης που προσφέρουν, αποτελούν το έναυσμα για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του μουσείου, αλλά και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για καινούριες εμπειρίες των επισκεπτών μας».   

www.meteoramuseum.gr

Πίνδου 20, Καλαμπάκα

Τηλ. 2432024959

email: info@meteoramuseum.gr

Previous ArticleNext Article