Ειδήσεις, Καιρός

Που θα βρέχει το Σαββατοκύριακο: Που δεν θα είναι καιρός για μπάνιο, αναλυτικά οι περιοχές

Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η τοπικότητα των φαινομένων, που θα υπάρχουν και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου την Κυριακή ίσως έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ από βδομάδα αναμένεται να έχουμε κατεβασιές πιο ψυχρών αέριων μαζών. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Κρήτης, και πιθανότατα στην Αττική με έμφαση στα δυτικά και νότια τμήματα.

Σήμερα Παρασκευή, αναμένονται αραιές νεφώσεις στην Μακεδονία τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, ενώ υπάρχει πιθανότητα για μπόρα ή και καταιγίδα στην Χαλκιδική. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά της χώρας. Έτσι, σταδιακά θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ορεινά με σταδιακή επέκταση σε περιοχές γύρω από αυτά στη Μακεδονία, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τη Θράκη και την Ήπειρο. Πιθανότητα για μπόρες ή και παροδική καταιγίδα υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης και στη Ρόδο, ενώ μικρότερη είναι η πιθανότητα για την Κεφαλλονιά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Τέλος, πιο έντονα φαίνεται να είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική), τη βορειοανατολική Στερεά, τη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Αύριο Σάββατο τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα ηπειρωτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις περιοχές που θα βρέξει σήμερα και όλο το Σαββατοκύριακο

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα αν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article