top, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ανάδυση» στον Πηνειό

Μια μικρή γεύση του τι πρόκειται να δούμε στον Πηνειό από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου 2021 (ώρα έναρξης 21:30 έως 23:00) στο πλαίσιο της εικαστικής ολογραμματικής προβολής σε υδάτινη εγκατάσταση στο σημείο λιμανάκι.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Interactive Light Designs παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εικαστική ολογραμματική προβολή σε υδάτινη εγκατάσταση με τίτλο «Ανάδυση» στον ποταμό Πηνειό.

Η δράση πραγματοποιείται με σκοπό να σηματοδοτήσει και να υπενθυμίσει σε όλους, τόσο τη δυναμική του Φεστιβάλ Πηνειού που δυστυχώς λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε ούτε φέτος, όσο και να επικαιροποιήσει τη σημαντική θέση του ποταμού στην πόλη μας εισάγοντας μία πρωτοποριακή μορφή ψηφιακής τέχνης, η οποία συνδέει την τέχνη με την τεχνολογία στο φυσικό περιβάλλον.

«Ανάδυση»: το ποτάμι και το υγρό στοιχείο αποτέλεσαν την αφορμή και την πηγή έμπνευσης, νοηματοδότησης και επεξεργασίας της δράσης, έχοντας ως στόχο την οπτική ψευδαίσθηση της ανάδυσης των αντικειμένων και των προβολών μέσα από το νερό.

Η ολογραμματική προβολή «Ανάδυση» θα ξεκινήσει με ένα βίντεο 3D animation το οποίο θα περιλαμβάνει μετά από επιλογή, κάποια από τα πιο σημαντικά τοπόσημα, μνημεία και εκθέματα που χαρακτηρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα της Λάρισας.

Όλα αυτά τα στοιχεία μέσω του πρωτότυπου τρόπου παρουσίασης 3D animation, θα δημιουργήσουν μία συνοπτική αλλά ουσιαστική γραμμική αφήγηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορίας της Λάρισας και θα υπογραμμίσουν τις εννοιολογικές συνδέσεις που δημιουργούνται μεταξύ αυτών και των θεατών, προκαλώντας συναισθήματα συλλογικής και ατομικής μνήμης.

Η προβολή θα συνεχίζει με το επεξεργασμένο με νέες τεχνικές και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης βίντεο – αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Πηνειού το οποίο περιλαμβάνει και στιγμιότυπα από περασμένα φεστιβάλ.

Όλα αυτά τα στοιχεία μέσω της πρωτοποριακής επεξεργασίας και προβολής στο ποτάμι, σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ, θα αναβιώσουν εικονικά την ενέργεια, τα συναισθήματα, τις ποικίλες δράσεις του και θα δημιουργήσουν ένα φαντασιακό ψηφιακό γίγνεσθαι.

Τέλος, η δράση θα ολοκληρωθεί με την προβολή κινούμενων εικόνων που θα είναι συγχρονισμένες με ηλεκτρονική μουσική, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά από τον dj Νίκο Δελή, μέσω μιας διαδραστικής εφαρμογής.

Μία διαδραστική οπτικοποίηση της μουσικής η οποία θα είναι ο επίλογος, η γιορτή της μουσικής και της εικόνας, όπου τέχνη και τεχνολογία «παντρεύονται» για να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες.

Η Interactive Light Designs (https://www.ild.gr/) είναι ένα στούντιο δημιουργίας διαδραστικών εφαρμογών και projection mapping με έδρα τη Λάρισα, το οποίο απαρτίζεται από μία ομάδα συνεργατών από διάφορους επιστημονικούς τομείς.

Previous ArticleNext Article