Εκπαίδευση - Παιδεία

Κεραμέως: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Για την επόμενη μέρα στην Παιδεία, τους εμβολιασμούς και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, μίλησε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Αρχικά, για τις Πανελλαδικές, όπως είπε η υπουργός Παιδείας είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, ενώ επισήμανε πως όσοι υποψήφιοι που θέλουν να τις λάβουν με SMS, μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους έως αύριο, Τρίτη, σε ειδική εφαρμογή του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης.

Αναφορικά με τον αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η κα Κεραμέως είπε στον ΣΚΑΪ ότι αυτή επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, ενώ είπε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν εχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Για τους μαθητές η υπουργός Παιδεία είπε δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=yddswnmdjj9sltmo&playlistId=v-ccl1tjzmwhfl-sf

Ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ είπε θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε ότι αυτή θα γίνεται από 3 αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, ο διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

Η αξιολόγηση έχει δύο στόχους όπως είπε, ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας.

Μιλώντας, για τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο είπε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν από 4 ετών, και ότι εντάσσονται δραστηριότητες όπως τα αγγλικά, αλλά και εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός , η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α σταθμισμένες ανά εκπαιδευτική ηλικία.

Επίσης θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Previous ArticleNext Article