Ειδήσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» για Βρετανούς στις Σποράδες

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, ανακοίνωσε το τέλος των περιορισμών αναφορικά με την κοινωνική απόσταση και την χρήση μάσκας, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης, στις 19 Ιουλίου, παράλληλα με την κατάργηση της καραντίνας για όσους επιστρέφουν από διακοπές σε προορισμούς της πορτοκαλί λίστας στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα και είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης από το σύνολο της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας και τους προορισμούς, καθώς οι μεγάλοι μεσογειακοί προορισμοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πορτοκαλί λίστα, που συνεπάγεται καραντίνα 10 ημερών και τεστ κατά την επιστροφή. Η Jet2 έχει γνωστοποιήσει την έναρξη του προγράμματός της για Ελλάδα στις 19 Ιουλίου. Ήδη έχουν ξεκινήσει δηλώσεις επιδοκιμασίας από τους ηγέτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στη Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός Johnson έκανε τις ανακοινώσεις στην Downing Street, εξηγώντας ότι αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας ο υπουργός Μεταφορών Grand Shapps.

Previous ArticleNext Article