Ειδήσεις, Κοινωνία

Το κόλπο των πιτσιρικάδων για να βγαίνουν θετικά τα self test τους

Οι έλεγχοι που γίνονται στα σχολεία βρίσκουν αποτελέσματα που αλλοιώνονται μέσω… αναψυκτικών

Τον δικό τους τρόπο να… γλιτώνουν το σχολείο φέρονται να έχουν βρει οι μαθητές στη Βρετανία, αλλοιώνοντας τα self tests που διεξάγονται εκεί με τη χρήση… αναψυκτικών. Ο τύπος του self test που χρησιμοποιείται στη Βρετανία και είναι γνωστός με την ονομασία lateral flow test (LFT), είναι ευάλωτος σε αλλοίωση από ουσίες όπως οι χυμοί και τα αναψυκτικά, ενώ στις οδηγίες χρήσης του αναφέρεται ότι τα τελευταία 30 λεπτά πριν το τεστ δεν πρέπει να καταναλώνεται καμία τροφή. Από τον περασμένο χειμώνα κάποιοι… έξυπνοι μαθητές φροντίζουν να στάζουν χυμό ή αφρώδη αναψυκτικά στη συσκευή αυτοδιάγνωσης, πράγμα που όπως διαβεβαιώνει και το BBC καθιστά το τεστ θετικό, στέλνοντας τους ευφάνταστους πιτσιρικάδες στο σπίτι για να χάσουν το μάθημά τους.

Στη Βρετανία είναι πολλά σχολεία που κάνουν τα ίδια τεστ στους μαθητές τους, οπότε οι… σκασιάρχες βάζουν στα κρυφά το υγρό από το αναψυκτικό τους και εξασφαλίζουν την άμεση επιστροφή τους στο σπίτι, ή ακόμη περισσότερο την άνεση να φύγουν από το σχολείο και να πάνε όπου θέλουν χωρίς απουσία.

Είναι μάλιστα τόσο εκτεταμένη η χρήση του κόλπου αυτού ώστε ανέβηκαν βίντεο με οδηγίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TikTok) από τον περασμένο Δεκέμβριο, και σχολεία ενημέρωνουν ήδη τους γονείς για την απάτη των… κανακάρηδών τους.

Πάντως σύμφωνα με καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χαλ, εάν ξεπλύνει κανείς τη συσκευή αυτοδιάγνωσης από τις σταγόνες του χυμού ή του αναψυκτικού, το τεστ πλέον εμφανίζει το πραγματικό του αποτέλεσμα.

Πηγή: BBC

Previous ArticleNext Article