Ειδήσεις, Κόσμος

Τραγωδία στη Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος με δεκάδες επιβάτες

Το αεροπλάνο με τους 28 επιβαίνοντες, εκτελούσε πτήση από την περιφερειακή πρωτεύουσα Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι προς την κωμόπολη Παλάνα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, όταν συνετρίβη στη θάλασσα.

Πλοία καταπλέουν στο σημείο της συντριβής, έκαναν γνωστό οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το RIA. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το αεροπλάνο έχασε την επαφή με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ενώ έκανε απόπειρα προσγείωσης. Στους 28 επιβαίνοντες περιλαμβάνονται έξι μέλη του πληρώματος και ένα ή δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν επιζώντες μετά τη συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε 28 άτομα στα ανατολικά της Ρωσίας την Τρίτη, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το αεροσκάφος τύπου Antonov An-26 εκτελούσε πτήση από την περιφερειακή πρωτεύουσα Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι προς την κωμόπολη Παλάνα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, όταν έπαψε να εκπέμπει σήματα αναγνώρισης, ανέφεραν τα πρακτορεία Interfax και RIA Novosti.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Interfax, το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα βραχώδη λόφο, καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, κάτω από δυσχερείς συνθήκες ορατότητας.

Wreckage of crashed Russian turboprop located in remote Far East, passengers and crew presumed dead

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι ο τόπος συντριβής του αεροσκάφους εντοπίστηκε. Τα συντρίμμια βρέθηκαν κατά μήκος της παραλίας στην θάλασσα του Οχότσκ. Το ένα τμήμα της ακάτου βρέθηκε στην πλαγιά του λόφου και το δεύτερο στην θάλασσα σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την στεριά.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αναφορές, στο αεροσκάφος υπήρχαν 22 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος, ενώ η δήμαρχος της κωμόπολης Παλάνα, Όλγκα Μοχίρεβα, βρισκόταν μεταξύ των επιβατών, ανέφερε το πρακτορείο TASS, προσθέτοντας πως το αεροσκάφος ήταν λειτουργικό από το 1982.

Αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης πως το αεροσκάφος συνετρίβη σε απόσταση 3,8 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο στο οποίο θα προσγειωνόταν.

Previous ArticleNext Article