ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η πρώτη που πραγματοποιεί εμβολιασμούς με Κινητές Μονάδες παντού, ακόμη και σε δυσπρόσιτες περιοχές

Τί ανακοίνωσαν Κ. Αγοραστός και Φ. Σερέτης

Η Θεσσαλία καινοτομεί, καθώς γίνεται η πρώτη Περιφέρεια πανελλαδικώς, η οποία θα αναλάβει να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς με Κινητές Μονάδες σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή Τύπου στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

Την αρχή στο πρόγραμμα εμβολιασμών, σε δυσπρόσιτες περιοχές με Κινητές Μονάδες, χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, θα κάνει η Θεσσαλία από την επόμενη εβδομάδα όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε ξεκάθαρο, πως επιθυμεί την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση των δημάρχων της εκάστοτε περιοχής, με σκοπό να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός πολιτών, ώστε να πραγματοποιηθούν και οι ανάλογες παραγγελίες εμβολίων. «Προτεραιότητα έχουν οι περιοχές, οι οποίες είναι σε μεγάλο ποσοστό «ανεμβολίαστες», τόνισε, και στη συνέχεια πρόσθεσε πως θεωρεί τον εμβολιασμό μονόδρομο για την γρηγορότερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι κινητές μονάδες θα είναι εξοπλισμένες με απινιδωτές, γιατρούς, ιατρικό επισκέπτη, ειδικά φάρμακα και ψυγείο με καταμετρητή, αλλά και παρουσία ασθενοφόρου για παν ενδεχόμενο. «Πιστεύουμε στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Εμβολιαζόμαστε για να σώσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους», δήλωσε κατηγορηματικά.

«Οι εμβολιασμοί προχωράνε με 307.967 άτομα να έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση σε όλη την Θεσσαλία και συνολικά 543.248 και τις δύο δόσεις», σημείωσε. Επιπλέον, έκανε μία σύγκριση της πρό-εμβολίου και της μετά-εμβολίου πραγματικότητας, θέλοντας να κάνει φανερή την σαφή μείωση των θανάτων και την αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας, το οποίο έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Επιπλέον, ανέφερε, πως από σήμερα θα μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα εμβολιασμού και ιδιώτες γιατροί, είτε στα εμβολιαστικά κέντρα, είτε κατ’ οίκον, με τον τρόπο πληρωμής τους να έχει καθοριστεί ήδη από το κράτος. Τέλος, δήλωσε πως η πρώτη περιοχή, στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί από την επόμενη εβδομάδα, θα είναι εκείνη της Καλαμπάκας.

Με την σειρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτης Σερέτης, ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την πολύ καλή συνεργασία τους και συνεχάρη τους ιατρούς που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. «Οι κινητές μονάδες είναι ένα σημαντικό εργαλείο για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παραστούν σε εμβολιαστικά κέντρα», δήλωσε. «Στόχος η ασφάλεια των πολιτών».

Previous ArticleNext Article