Εκπαίδευση - Παιδεία, Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ

Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ – Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022 ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου με την διαδικασία να γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από εθνικούς πόρους.

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα έχουν οι εργαζόμενοι/ες που είναι :

α) υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού), ή

β) μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

γ) μισθωτές/αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος 2021-2022 πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της.

με την προϋπόθεση ότι έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις:

  • 33.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως δύο (2) παιδιά
  • 36.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως τρία (3) παιδιά
  • 39.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά και
  • 42.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως από πέντε (5) και άνω

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.

Σε όλες/ους τις/ους ωφελούμενες/ους, εφόσον επιλεγούν, θα χορηγηθεί «Αξία Τοποθέτησης» (Voucher), ύψους 180 €/μήνα, βάσει της μοριοδότησης που έχουν λάβει στο σύνολο της χώρας, μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του προγράμματος.

Η «Αξία Τοποθέτησης» καλύπτει θέσεις παιδιών αποκλειστικά και μόνο για τις ακόλουθες δομές:

  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΟΜΗΣ Α: Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί
  • Κατηγορία θέσης Α1: Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών.
  • Κατηγορία θέσης Α2: Προ-νήπια από 2,5 έως 4 ετών.
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΟΜΗΣ Β: Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Σ.Ο.Φ.)
  • Κατηγορία θέσης Β1: Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών.
  • Κατηγορία θέσης Β2: Προ-νήπια από 2,5 έως 4 ετών

Οι ενδιαφερόμενες υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr), μέχρι και την 3η Αυγούστου 2021 και ώρα 23:59.

Οι ειδικότερες λεπτομέρειες και τρόπος οριστικοποίησης και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, θα περιγραφούν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που θα εκδοθεί και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr).
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213- 1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article