ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, Μαγνησία

«Διαμάντι» της Ελληνικής Οικονομίας για το 2021 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Μία ακόμα διάκριση πέτυχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τη διακίνηση των Π.Ο.Π. μήλων Zαγοράς Πηλίου και των υπολοίπων φρούτων και καρπών, που κυκλοφορούν με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN». Ο Συνεταιρισμός εντάχθηκε στα  «Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας 2021», διάκριση που επιτυγχάνει για μια ακόμα χρονιά.  Τον θεσμό διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρία «New Times Publishing». Η αξιολόγησή των εταιρειών που διακρίθηκαν έγινε βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών δεικτών και κριτηρίων.

Για τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς, η βράβευση δεν είναι απλά μια επιχειρηματική καταξίωση, αλλά αποτελεί επιβράβευση του συνεργατικού μοντέλου παραγωγής και διακίνησης γεωργικών προϊόντων.

Η διάκριση του Συνεταιρισμού ως Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας για το 2021, έρχεται σε συνέχεια της σχετικά πρόσφατης βράβευσης του για τη γεύση των κόκκινων μήλων «ZAGORIN», από τη διοργάνωση Mediterranean Taste Awards 2021, με κατάταξη στη πρώτη κατηγορία “Platinum”.

 Το 2021 είναι γενικότερα χρονιά – ορόσημο για τον Συνεταιρισμό καθώς συμπληρώνει:

– 105 χρόνια διαρκούς λειτουργίας,

–  35 χρόνια από τη κυκλοφορία μήλων με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN»,

– 25 χρόνια από την απόφαση επικόλλησης της ετικέτας με το εμπορικό σήμα πάνω σε κάθε μονάδα προϊόντος και από τη κατοχύρωση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για τα Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, τα πρώτα μήλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατοχύρωσαν την υψηλή αυτή διάκριση και

– 15 χρόνια από την απόφαση καθολικής εφαρμογής συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής διαδικασία που πιστοποιείται σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο AGRO2 και το Διεθνές Πρότυπο GLOBALG.A.P.

H τελευταία διάκριση αποτελεί μια ακόμα δικαίωση της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλουν ως μία οντότητα, οι παραγωγοί – μέλη, το προσωπικό και η διοίκηση του Συνεταιρισμού, με στόχο την διακίνηση μήλων ανώτερης ποιότητας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Previous ArticleNext Article