Εκπαίδευση - Παιδεία, Μαγνησία, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ

Εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης του Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

Για 10η συνεχή χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε) μέσω της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library υλοποιεί τη δράση “Ανάπτυξη Συλλογών δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών” για το 2021, η οποία αφορά τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες αξιόλογες εκδόσεις.

Οι βιβλιοθήκες που ενισχύονται από το Ίδρυμα, αποτελούν τον πλέον σημαντικό – και ενίοτε τον μόνο – πόλο επιμόρφωσης και πολιτισμού για τον τόπο όπου λειτουργούν. Ανάμεσα στις κατηγορίες των βιβλιοθηκών, που ενισχύονται από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε., είναι και οι βιβλιοθήκες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των βιβλιοθηκών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Future Library, ο οποίος υποστηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου συμμετέχει από το 2012 στις καλοκαιρινές εκστρατείες ανάγνωσης και δημιουργικότητας του Future Library. Τον Σεπτέμβριο του 2015, το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. δώρισε μέσω του Future Library 253 βιβλία στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης για τον εμπλουτισμό της συλλογής της. Φέτος, έχει επιλεγεί για δεύτερη φορά ως παραλήπτης δωρεάς 420 βιβλίων.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, η Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση γνωριμίας με τα νέα βιβλία την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 στις 11:00 π.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2000. Είναι δανειστική και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Η εγγραφή και ο δανεισμός είναι δωρεάν. Στη Βιβλιοθήκη υπάρχουν 12.500 τίτλοι βιβλίων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, για εφήβους, νέους αλλά και βιβλία για γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς επίσης λευκώματα και βιβλία τέχνης.

Το Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Παιδική Βιβλιοθήκη ΚΔΑΠ Νεάπολης

Νεαπόλεως 76, τηλ.: 2421064336

www.kdap.gr

Previous ArticleNext Article