Αθλητικά, Ειδήσεις, Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος με άλμα στα 8,41μ

Το καλύτερο για το τέλος κρατούσε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον έχριζαν φαβορί και με άλμα στην 6η του και τελευταία προσπάθεια «πέταξε» στα 8,41μ και από την 4η θέση που βρισκόταν ανέβηκε στην 1η, βάζοντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του. Το δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά από αυτό που κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία.

tent02
Credits: Sportimages.gr

Εξαιρετικά ξεκίνησε τις προσπάθειες του στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο  23χρονος Έλληνας πρωταθλητής με άλμα  8,11μ. στην πρώτη του προσπάθεια πέρασε στην πρώτη θέση, με τον Κουβανό Μάσο να πραγματοποιεί άλμα στα 8,21μ και να αφήνει στη 2η θέση τον Τεντόγλου. Στα 8.41 το άλμα του Ετσεβαρία που έφερε τον Κουβανό στην 1η θέση, τον συμπατριώτη του 2ο και τον Έλληνα στην 3η.
Το δεύτερο και τρίτο άλμα του Έλληνα ήταν άκυρο και πέρασε στην 3η θέση με τους Κουβανούς Μάσο και Ετσεβαρία να βρίσκονται από πάνω του.

Χωρις_τιτλο_92

Έγκυρο το τέταρτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου που πηδάει στα 8.10, ενώ πάτησε και 11 εκατοστά πίσω.

Πολύ καλό και το πέμπτο άλμα του Έλληνα στα 8,15μ  που τον φέρνει στην 3η θέση, γιατί έχει καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Χάρισον που έχει επίσης 8.15. Ωστόσο ο Ισπανός Κάθερες με άλμα στα 8.18 περνάει τρίτος, βάζοντας τον Τεντόγλου στην 4η θέση.

Το καλύτερο ο Τεντόγλου το κρατούσε για το τέλος.  Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στην 6η του και τελευταία προσπάθεια «πέταξε» στα 8,41μ και από την 4η θέση που βρισκόταν ανέβηκε στην 1η, βάζοντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του, καθώς ο Ετσεβαρία που ακολουθούσε δεν μπορεί να κάνει το τελευταίο του άλμα.

Το χρυσό του Τεντόγλου είναι το δεύτερο  της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά από αυτό που κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία. Παράλληλα ο Γρεβενιώτης έγινε ο όγδοος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Photo Credits: Sportimages.gr

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article