top, ΒΙΒΛΙΟ

Διαβάζουμε το “Σε μαύρο φόντο” της Ελένης Γαληνού από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ανάμεσα στο πεπρωμένο, στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια μεγαλειώδης λησμονημένη αλήθεια.
Ένα κειμήλιο αποκάλυψη, προστατευμένο για χιλιετίες από μια μυστική αδελφότητα.

Η νεαρή ζωγράφος Δάφνη Μελίτη ετοιμάζει τη νέα της έκθεση με θέμα πορτρέτα σε μαύρο φόντο, όλα δημιουργήματα της φαντασίας της. Όσο όμως τα ζωγραφίζει, κάτι ανεξήγητο την ωθεί να φτιάξει μια δεύτερη εκδοχή τους και να εντάξει στα έργα και τον εαυτό της. Μετά την έκθεση, περίεργες συμπτώσεις της αποκαλύπτουν πως οι άνθρωποι στους πίνακες είναι ολόιδιοι με υπαρκτά πρόσωπα. Προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, έρχεται άλλη μία συγκλονιστική διαπίστωση:

Ο ένας μετά τον άλλο αρχίζουν να πεθαίνουν.

Η Μοίρα, πιο αληθινή από ποτέ, ξεδιπλώνει τα σημάδια της, όμως η Δάφνη ζει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα με τον Νικόλα και δυσκολεύεται να τα δει. Οι δυο τους νιώθουν σαν γνώριμες ψυχές που επιτέλους συναντήθηκαν. Κι ύστερα…
Κάιρο, Πράγα, Παρίσι, Αμοργός, ένα ταξίδι φυγής και εσωτερικής αναζήτησης που αλλάζει εντελώς τη ζωή της. Πλησιάζοντας στη λύση του μυστηρίου, την περιμένει η πιο συγκλονιστική αλήθεια…
Τίποτε από όσα πίστευε ως τώρα δεν θα είναι πια ίδιο.

Κριτική μας

Με το βιβλίο της αυτό η ταλαντούχα συγγραφέας μας δίνει “τροφή¨” για σκέψη πάνω σε πολλά ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την ύπαρξή μας ως οντότητες σ΄αυτό τον κόσμο.
Μας παρουσιάζει με πολύ εύγλωττο και κατανοητό λόγο την αιώνια απορία και το αιώνιο ερώτημα των ανθρώπων για το από που προερχόμαστε και που πάμε μετά το τέλος της κοσμικής μας ζωής. Υπήρξαμε πιο πριν ? Θα υπάρξουμε μετά?
Μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε αν ορίζουμε το πεπρωμένο μας και αν μπορούμε να επέμβουμε σ΄αυτό.
Όπως επίσης αν στην υλιστική εποχή που ζούμε μπορούμε να αντιτάξουμε το πνεύμα μας και αν ξαναθυμηθούμε τις αξίες μας ως άνθρωποι.
Όλα αυτά τα δένει τόσο αριστοτεχνικά στην αφήγησή της που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είναι όντως μυθοπλασία ή πραγματικότητα.

Ένα βιβλίο που πραγματικά αξίζει να βρίσκετε στη βιβλιοθήκη σας!

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Previous ArticleNext Article